Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utakmica Hrvatska-Srbija

Milanović: Uvrede nadglasajte pjesmom ili zvižducima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović, izbornik nogometne reprezentacije Igor Štimac i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zajednički su pozvali na dostojanstveno navijanje tijekom sutrašnje utakmice Hrvatska-Srbija.

Premijer Zoran Milanović je na poslijepodne održanoj konferenciji za novinare u društvu izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera sve navijače pozvao na civilizirano ponašanje tijekom sutrašnje utakmice Hrvatska-Srbija.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu"

>> Igor Štimac – najčvršća karika HNS-a

'Atmosfera je nezdrava i nije lako, na nama je da se pokažemo kao odgovorni domaćini i civilizirana zemlja', rekao je premijer, pozivajući na dostojanstveno navijanje. 'Na stadionu će biti tisuće, deseci tisuća ljudi. Ako čujete nešto što vas vrijeđa, nadglasajte to pjesmom ili zviždukom', napomenuo je premijer.

Na primjedbu jedne novinarke da bi nakon ovakvog poziva neki iz čiste obijesti mogli učiniti upravo suprotno, Milanović je kratko uzvratio: 'Mislim da ste u krivu.'

Na dostojanstveno navijanje pozvali su i Štimac i Šuker. 'Imajmo na umu da je Hrvatska naša domovina, imajmo na umu što predstavlja biti Hrvatom kroz povijest i tradiciju. Bodrite nas, ali činite to ljubavlju prema nama, ne mržnjom prema protivniku', poruka je izbornika Štimca.

Novinari su premijera pitali i kakav ishod utakmice predviđa.

'Hrvatska je nešto bolja, ali u svaku utakmicu u ulazite sa strepnjom i s visokim duhom. Nema slabih protivnika. l Srbija je jaka ngoometna nacija, ali Hrvatska je po rezultatima nešto jača. Treće mjesto na Svjetskom prvenstvu je velika stvar, to znači globalnu prepoznatljivost. Vjerujem da će Hrvatska pobijediti', rekao je Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene