Mark Wolters (Screenshot: Wolters World/YouTube)
Mark Wolters (Screenshot: Wolters World/YouTube)

Svjetski poznati bloger za putovanja Mark Wolters koji ima i vrlo popularan YouTube video kanal, pobrojao je deset stvari koje šokiraju turiste koji posjete Hrvatsku.


Obraćajući se potencijalnim posjetiteljima Lijepe naše, svjetski poznati travel bloger Mark Wolters napravio je top 10 ljestvicu stvari koje šokiraju turiste u Hrvatskoj. Evo i o kojim šokantnim stvarima je riječ, kad su u pitanju turisti i njihov kut gledanja:

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 2 Najgori dan u Hrvatskoj: 115 novozaraženih u Zagorju, virus je ušao u pet domova za starije New York i Dubrovnik (Foto: Dnevnik.hr/Grgo Jelavic/PIXSELL) Danas prvi direktni let iz SAD-a za Hrvatsku: "Vidio sam cijeli svijet, ali povezao sam se s Hrvatskom. Tamo ću pustiti korijenje"

1. Plaže nisu ugodne za hodanje ili ulazak u vodu, odnosno, nisu od finog pijeska pa se turistima preporučuje da imaju obuću za kupanje prilikom dolaska na plažu i ulaska u vodu.

2. Dubrovnik, kao najpopularniju hrvatsku destinaciju, gotovo je nemoguće razgledati između 9 sati ujutro i 17 sati popodne, zbog tursita s kruzera, koji doslovce zatrpaju staru jezgru. Nakon 17, 18 sati popodne, ostali turisti mogu razgledati i uživati u tom dijelu grada relativno u mru.

3. Woltersu je zapanjujuć i broj malih uskih uličica u dalmatinskim gradovima, ponajviše Dubrovniku i Splitu, koje često spominje.

4. Wolters spominje povijest i arhitekturu, kao šokantan detalj, od Istre pa sve do krajnjeg juga. Navodi posebice Pulu i njezin koloseum. Za Istru i Dalmaciju kaže da fascinira rimskim i mletačkim utjecajem u arhitekturi, dok kod kontinentalne Hrvatske ističe habsburški utjecaj u arhitekturi.

5. Velike vrućine i jako sunce tijekom ljetnih mjeseci. Wolters preporuča izbjegavanje srpnja i kolovoza, jer su to turistima najkrcatiji ljetni mjeseci.

6. Hrvatski ponos, odnosno koliko su Hrvati ponosni svojim porijeklom i lokalnom sredinom te koliko često o tome pričaju.

7. Kao šokantnu činjenicu Wolters navodi odličnu turističku infrastrukturu u Hrvatskoj.

8. Puno Hrvata zna engleski.

9. Količina prirodnih ljepota u Hrvatskoj.

10. Konačna šokantna stvar za turiste u Hrvatskoj, prema Woltersu, jest koliko je Hrvatska jeftina za normalne turiste, normalnih džepova.