Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvaćeno oko 12 ha

Požar iz BiH prešao u Hrvatsku u Konavlima, na terenu i kanaderi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je planuo u BiH, već dva dana prijeti i području Župe dubrovačke i Konavala, u petak je ponovno prešao granicu Republike Hrvatske, a u gašenje su uključena dva kanadera, potvrdio je zapovjednik konavoske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Mario Magud.

''Požar je jučer prešao kod nas prvi put, a noćas je ušao krak prema pravcu zaselak Kolići. Došao je na nekih 300 metara od kuća, ali je zaustavljen. Danas se gasi iz zraka, na terenu su dva kanadera. Kod nas je opožareno oko 12 hektara, a za BiH još nemamo procjenu'', rekao je zapovjednik konavoske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Mario Magud.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Na požarištu u Konavlima trenutno je desetak vatrogasaca s tri vozila.
Dubrovačko-neretvanski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izvijestio je da je linija požara duža od jednog kilometra.

''Vatrogasci su na terenu koji je vrlo nepristupačan, a dio unutar BiH je miniran i ne smijemo izlaziti na njega. Moramo biti oprezni da se požar ne spusti do područja Župe i Konavala. Požar još uvijek gori i za sad ničem ne prijeti'', rekao je Simović.

Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), požar raslinja na nepristupačnom i minski sumnjivom području u Konavoskim brdima kod Ivan križa došao je iz BiH. Požarom je u Hrvatskoj zahvaćeno oko deset hektara trave, niskog raslinja i borove šume, dok je sa BiH strane puno veća površina. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene