Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESPOJIVE DUŽNOSTI?

Povjerenstvo za sukob interesa zaprimilo dvije prijave protiv ministra Paladine

Povjerenstvu za sukob interesa stigle su dvije prijave protiv ministra graditeljstva Ivana Paladine. Razlog - ministrova imovina i obnašanje drugih upravljačkih dužnosti. U fokusu javnosti ministar se našao zbog imovinske kartice prema kojoj je težak gotovo 60 milijuna kuna.

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković potvrdila je u četvrtak da su zaprimljene dvije nove prijave protiv ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladine.

"Obje prijave se odnose na činjenicu je li ili nije trebao prijaviti obveznice u imovinskoj kartici, odnosno je li ih na pravilan način stavio u imovinsku karticu, dakle on je prijavio potraživanje", kazala je Novaković te pojasnila kako je Povjerenstvo zaprimilo prijave te po njima postupa.

"S druge strane ministar je, nakon što je stupio na dužnost, a prije nego što je popunio imovinsku karticu, bio u Povjerenstvu, popunio je imovinsku karticu na način na koji mu je to Povjerenstvo i reklo. Dakle, mi smo bili svjesni njegove kompletne situacije", rekla je Novaković.

Dan ranije za Dnevnik Nove TV, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa poručilo je da će u petak na sjednici donijeti mišljenje o slučaju Paladine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZEMLJIŠTA, KREDITI, TVRTKA... Paladina objašnjavao otkud mu milijunska imovina i zašto mu je supruga prijavljena na 4000 kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMA DVA KREDITA Objavljena imovinska kartica novog ministra: Vlasnik je puno nekretnina, ali i dva velika kredita

 

Radi se o 10 posto udjela u vlasništvu u Kuparima, za koje je Paladina kazao kako je u tijeku postupak istupanja iz društva. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene