Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZEMLJIŠTA, KREDITI, TVRTKA...

Paladina objašnjavao otkud mu milijunska imovina i zašto mu je supruga prijavljena na 4000 kuna

Ministar Paladina ponovno je odgovarao na pitanja o imovinskoj kartici. Danas je zajedno s premijerom Plenkovićem posjetio Sisak, a novinari su ga pitali o zemljištu u Slavoniji i plaći njegove supruge.

Prema imovinskoj kartici, novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina mjesečno uprihodi 114.500 kuna, vlasnik je stana u Zagrebu, brojnih čestica građevinskog zemljišta u Slavoniji, a ima i dva kredita - od 10,1 milijuna kuna i od 305.000 eura.

Zemljišta u Slavoniji vrijede mu gotovo milijun eura. Vladnik je tvrtke "Delta savjetovanje", a u toj tvrtki je zaposlena njegova supruga. Plaća joj je 4000 kuna. 

Na pitanje o plaći njegove supruge, Paladina je rekao kako je ona zaposlena i prijavljena u skladu sa zakonskim okvirom te da se ne radi o varanju države.

"Poslovna zajednica i poduzetnici se u sličnim situacijama u velikom dijelu isto ponašaju", rekao je i dodao kako je u velikom dijelu svoje poslovne karijere plaćao poreze u skladu sa zakonom te da se na to nikada nije žalio.

Odgovarao je na pitanja i o zemljištima u Slavoniji. 

"Radi se o većem broju parcela, nije kupljeno od IGH, preuzeto je od potraživanja iz obveznice IGH i putem javne države koja je bila na tržištu", pojasnio je novi ministar. Kazao je i kako je sve što je prijavio u imovinskoj kartici rezultat njegovog "poduzetničkog rada i privatnih ulaganja".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IMA DVA KREDITA Objavljena imovinska kartica novog ministra: Vlasnik je puno nekretnina, ali i dva velika kredita

Ministar posjeduje i 10 posto udjela u vlasništvu u Kuparima. Kaže da je u tijeku postupak istupanja iz društva. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U tijeku i javne nabave Novi ministar graditeljstva o obnovi nakon potresa: ''Vidi se veliki napredak...''

"Pokrenuo sam ga prije dvije godine i provodi se kao sudska parnica. Nije završena i ne mogu utjecati na dinamiku suda", rekao je te poručio kako nije mogao prodati jer nije imao kupca. Vrijednost njegove imovine je oko 60 milijuna kuna. Paladina kaže da se radi o procjeni. 

"Ja sam cijeli svoj život radio, zarađivao, poduzimao rizike. Vidite iz mojih zaduženja da sam i puno riskirao i pokazalo se da sam dobro radio i ulagao. Sve što sam radio, radio sam u privatnom sektoru, na tržištu i zakonitim osnovama", rekao je novi ministar. 

Na upit Dnevnika Nove TV resornom ministarstvu, upućenom još u veljači - što je s projektom Kupari i rokovima koji su propisani - ministarstvo je odgovorilo tek danas, nakon što je ministar upoznat s činjenicom da nije odgovoreno u zakonskom roku.

"Investitor je zatražio produženje roka za dostavu pravomoćne građevinske dozvole o čemu će biti odlučeno u narednom razdoblju", kazali su iz Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Ministru je ostalo još 30 dana da sve riješi, a Povjerenstvo za sukob interesa poručilo je da će u petak na sjednici donijeti mišljenje o slučaju Paladina.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene