Prvi Muzej kanabisa u Hrvatskoj otvoren je u Zagrebu - preko puta policije. Policija ima i besplatan ulaz, a u muzej je ušla i reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Galerija Muzej kanabisa u Zagrebu - 1 Muzej kanabisa u Zagrebu - 2 Muzej kanabisa u Zagrebu - 3 +0 Muzej kanabisa u Zagrebu - 4

Kanabis je u centru Zagreba, i to legalno. Puno je toga što o kanabisu ne znamo, a što otkriva muzej.

Vezani članci Pušenje / Ilustracija Da Zagreb voli travu, i nije neka tajna, ali.. : Najnovija analiza otpadnih voda pokazala je neke baš zanimljive stvari Canabis zaplijenjen na graničnom prijelazu Karasovići - 3 Pali međunarodni "botaničari" s više od 1000 sadnica trave: Na granici probali s pričom koju nitko nije popušio

Prva je roba prodana na internetu, važnu ulogu imala je i u poljoprivredi, posebno u bivšoj Jugoslaviji, koja je bila treći po veličini proizvođač konoplje u svijetu.

"Srbija je tu prednjačila i čak početkom prošlog stoljeća, da bi odali počast, ženskoj djeci davali su ime Konoplja", otkriva Tvrtko Kračun, vlasnik i osnivač Muzeja kanabisa.

Muzej ima sobu za selfieje te za "opuštenije" studente. Ulaz je besplatan za zaposlenike ministarstava zdravstva, poljoprivrede i unutarnjih poslova jer kreiraju zakone.

"Ne dolaze u uniformama, već u civilu. Imali smo jako puno slučajeva gdje su zaista ljudi došli, pogotovo iz MUP-a", navodi Kračun.

Studentima jeftinija ulaznica

Za ostale ulaz nije besplatan. Ulaznica košta 50 kn, za studente je jeftinija i iznosi 40 kuna. Dolazi u obliku listića koji se kasnije mogu iskoristiti.

Listići ne sadrže psihoaktivnu tvar, kao ni ulje, piće, sprejevi koji se nalaze na ulazu. Hrvatska dopušta kupovanje do 0,2 posto THC-a.

"Imao sam jako puno posjetitelja koji su rekli: 'Ajde napokon nešto novo i zanimljivo u Zagrebu da se i o tome priča'", rekao je Kračun.

Život piše čudne priče. Neke od njih mogu se čuti i u muzeju.

"Richard Nixon je, ne znajući da Armstrong sa sobom u torbi nosi veću količinu kanabisa, kada su se sreli na aerodromu, mahnuo da ga carinici puste i na taj način mu je pomogao da ga prošverca", navodi.

Muzej bi mogao postati hit i kod turista jer nije samo prvi u Hrvatskoj, već i među prvima u svijetu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju