Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON NOVIH TRANSKRIPATA

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa razmatrat će pokretanje postupka protiv Zdravka Marića

Predsjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o iskazima Martine Dalić (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o iskazima Martine Dalić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Predsjednica povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o iskazima Martine Dalić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U javnost su iscurili dijelovi iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka danih USKOK-ovim istražiteljima u jeku istrage o Agrokoru.

Iz transkripata koje je objavila N1 televizija, vidljivo je kako je premijer Plenković od početka bio upoznat s formiranjem radne skupine, koju je inicirao Most. Iz danih iskaza vidi se i kako je od SOA-e zatražen savjet oko potencijalnih kandidata za Vladina povjerenika za Agrokor.

Pročitajte i ovo Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Dnevnik.hr) NATAŠA NOVAKOVIĆ U DNEVNIKU NOVE TV Predsjednica Povjerenstva: "Realna je mogućnost da budemo smijenjeni. Mi smo spremni na sve" Slika nije dostupna iznenađena Dalić za Dnevnik Nove TV o odluci Povjerenstva: "Nikad nisam rekla nešto što bi bilo neistina"

Boris Vujčić, guverner HNB-a, stoji u iskazu, na sastanku u Vladi rekao je kako centralna banka procjenjuje ukupni dug Agrokora na 60 milijardi kuna. No doznaje se i da je Zdravko Marić bio na sedam, a ne samo na dva sastanka, kako se govorilo.

Uslijedile su reakcije. Šef SOA-e Danijel Markić nakon sastanka u Vladi rekao je kako se nisu radile sigurnosne provjere potencijalnih kandidata za Vladina povjerenika za Agrokor. A ministar Zdravko Marić uvjerava kako nikome nije lagao, nego je sve radio za zaštitu nacionalnih interesa.

Cijeli slučaj otvara nove sumnje. U cijelu priču uključeno je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

"S obzirom na informacije koje su izašle u javnost te s obzirom na očitovanje Martine Dalić u ovom predmetu, možda zapravo ni nećemo morati čekati očitovanje vlade te će se uskoro taj predmet naći na sjednici povjerenstva. Što se tiče predmeta gospodina Zdravka Marića, povjerenstvo će imati sastanak sljedeći tjedan, općenito u kontekstu svih ovih zbivanja koja su danas od jutra aktivna te ćemo odlučiti o eventualnom pokretanju, odnosno otvaranju predmeta protiv Zdravka Marića", rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene