Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, komentirao je objavu iskaza Martine Dalić USKOK-u.


Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, tvrdi da objavljeni transkripti iskaza Martine Dalić USKOK-u dokazuju kako je puno toga bilo skriveno od Mosta.

Vezani članci Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Grmoja o pokretanju opoziva Martine Dalić: "Još čekamo odgovor SDP-a" Nikola Grmoja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Grmoja: "Znamo tko je novi gazda u Agrokoru, zamijenio je Ivicu Todorića"

"Iz samog objavljenog teksta proizlazi ono što smo govorili i ranije, da je niz detalja skriven od Mosta kao tadašnjeg koalicijskog partnera. Zato samo podsjećamo da je Most zatražio i u saborsku proceduru uputio zahtjev za osnivanje istražnog povjerenstva s nadležnošću da se u cijelosti ispitaju sve okolnosti oko donođenja i provođenja lex Agrokor", poručio je Grmoja.

Dodao je da je Most tražio i još uvijek traži povjerenstvo i transparentnost.

Iskaz bivše ministrice gospodarstva koji je objavila televizija N1 pokazuje da je osim samog premijera Andreja Plenkovića i sam vrh HDZ-a bio upućen u događaje u vezi s planom rješavanja situacije u Agrokoru dok je koncern još vodio Ivica Todorić

Objavljeni transkripti pokazuju i da je ministar financija Zdravko Marić ipak bio uključen u traženje rješenja za Agrokor, bar u toj ranoj fazi. Štoviše, kao bivši Todorićev zaposlenik sugerirao je kako bi tadašnji vlasnik Agrokora mogao reagirati na neke poteze koji su predlagani na tim sastancima.