Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Karlovcu

Potvrđena optužnica predstojniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alanu Bosnaru i njegovu suradniku Miranu Čoklu sudit će se na karlovačkom Županijskom sudu, gdje je jučer Optužno vijeće potvrdilo optužnicu za zlouporabu položaja te primanje i davanje mita.

Od predsjednika Optužnoga vijeća Mladena Kosijera jutros se doznaje kako će Alan Bosnar odgovarati po Uskokovoj optužnici za zloporabu položaja i uzimanje mita, a doktor Miran Čoklo za davanje mita. Na odluku Optužnoga vijeća okrivljenici nemaju pravo žalbe.

Pročitajte i ovo Kazimir Bačić USKOK objavio Podignuta optužnica protiv bivšeg ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića i poduzetnika Milana Lončarića: Poznato za što se sve terete Ilustracija Podignuta optužnica Palo zločinačko udruženje, među okrivljenima policajci: Za novac odavali podatke o istragama i krivotvorili pečate u putovnicama

Iako im se po mjesnoj nadležnosti trebalo suditi u Rijeci, tamošnje je Optužno vijeće od Vrhovnoga suda zatražilo da se optužene prepusti nekom drugom sudu, i to zbog činjenice da su okrivljenici, kao sudski vještaci, suradnici mnogih sudaca, vještaka i drugih osoba koje rade na tom sudu. Vrhovni sud je prihvatio taj zahtjev i predmet delegirao karlovačkom Županijskom sudu.

USKOK protiv šefa riječkog Zavoda za sudsku medicinu podignuo optužnicu

U sudskom postupku, koji bi uskoro trebao uslijediti, tužiteljstvo će pred sudskim vijećem trebati dokazati da je Bosnar u najmanje tri slučaja primio mito od svojih suradnika i okoristio se za 349.040 kuna te kroz zloporabu položaja protupravno priskrbio još 250.770 kuna, kao i da je doktor Čoklo davao mito. Obojica su tijekom istrage rekli kako se ne smatraju krivima.

Istražni zatvor Bosnaru je lani u travnju zamijenjen jamstvom na nekretnini. Naime, iako mu je bio određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, prihvaćen je zahtjev njegove obrane da pritvor zamijeni jamstvom od milijun i pol kuna.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene