Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Navodno uzimao mito

USKOK protiv šefa riječkog Zavoda za sudsku medicinu podignuo optužnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv prvog čovjeka riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alana Bosnara USKOK je podignuo optužnicu kojom ga tereti za zloporabu položaja i uzimanje mita.

USKOK je podignuo optužnicu protiv predstojnika riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alana Bosnara, kojega tereti za zloporabu položaja i uzimanje mita od podređenih suradnika, dok je za davanje mita Bosnaru optužen jedan od njegovih podređenih suradnika, Miran Čoklo.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Slika nije dostupna Suđenje u Karlovcu Potvrđena optužnica predstojniku riječkog Zavoda za sudsku medicinu

>> Šef Zavoda za sudsku medicinu založio nekretninu, pustili ga iz istražnog zatvora

Bosnara (1961.) se optužuje za tri slučaja primanja mita, čime se, kako se navodi u optužnici, okoristio za 349.040 kuna, te za zloporabu ovlasti, čime si je priskrbio 250.770 kuna, doznaje danas Hina na Županijskom sudu u Rijeci.

Na sudu se nisu mogli doznati detalji optužnice, koja je dostavljena optuženima, kako bi na nju odgovorili. Kad stignu odgovori, sudsko Optužno vijeće odlučivat će o potvrđivanju optužnice, rekao je glasnogovornik riječkoga Županijskog suda Zoran Sršen.

Bosnara se sumnjičilo da je od rujna 2007. do travnja 2013. iznuđivao mito od suradnika, koji su mu svakoga mjeseca davali dio svojih prihoda od dijela poslova koje su obavljali na riječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku te da je svojevoljno dijelio zarađeni novac s računa Zavoda.

Navodno iz straha, liječnici i sudski vještaci su mu dio zarade predavali nekoliko godina, a u prvoj polovici ove godine trojica od njih to su prijavili USKOK-u.

Čoklo je bio podređen Bosnaru, a tereti se za davanje mita, i prema neslužbenim informacijama, nije bio među trojicom liječnika koji su prijavili predstojnika Zavoda.

Alan Bosnar uhićen je 10. travnja ove godine, a imovina mu je blokirana zbog sumnje u njezino podrijetlo.

U riječkom odsjeku USKOK-a rekao je kako se ne smatra krivim. Istražni zatvor bio mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, a iz riječkog zatvora izašao je 29. travnja jer je na Županijskom sudu u Rijeci prihvaćen prijedlog branitelja da mu se istražni zatvor zamijeni jamstvom na nekretnini, koje je dala treća osoba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene