Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija kod Dubrovnika

Nastavlja se velika potraga za trećim radnikom hidroelektrane: Na terenu vatrogasci, policajci i mještani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tijeku je potraga za trećim djelatnikom Hidroelektrane Dubrovnik u mjestu Plat.

Od ranih jutarnjih sati u tijeku je intenzivna potraga za trećim djelatnikom Hidroelektrane Dubrovnik, javlja policija.

Pročitajte i ovo Požar u Ščitarjevskoj ulici u Zagrebu - 3 Buktinja FOTO Dramatična večer u Zagrebu: Gorjele susjedne kuće, vatrogasci morali otvarati krovove Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba

"Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska trećeg djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik trajala je cijelu noć, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati. Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila", priopćeno je iz dubrovačke policije.

Očevid požarišta uslijedit će po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

Nakon požara nestala tri djelatnika

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat šest osoba lakše je ozlijeđeno, od čega je troje prevezeno u dubrovačku bolnicu. Tri su djelatnika nestala i za njima je odmah krenula potraga.

Načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević kazao je kako je sve ukazivalo na to da su trojica nestalih djelatnika koja nisu uspjela izaći iz hidroelektrane pred vatrenom stihijom skinula dio odjeće i ušla u odvodni kanal, zbog čega je fokus pretraživanja bio odvodni kanal.

Dodao je i da su zaposlenici hidrocentrale bili obučeni kako postupati u slučaju izvanrednih situacija. "Postoje razni planovi evakuacija i zaštitna oprema. Utvrđeno je da pojedini dijelovi zaštitne opreme nedostaju, što znači da su oni uzeli tu opremu i da se njome koriste. Naravno, pitanje je koliko je zaštitna oprema mogla pomoći u ovakvoj situaciji", naglasio je.

Prvo tijelo pronađeno je u tunelu hidroelektrane u četvrtak oko 14 sati. U četvrtak navečer oko 21:50 na obali mora u Cavtatu u Konavlima, na predjelu Ključice, pronađeno je i drugo tijelo djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik.

Na gašenju požara koji je lokaliziran oko 13 sati sudjelovali su vatrogasci JVP-a Dubrovački vatrogasci, DVD-ovi Konavle i Župa dubrovačka te DIP Dubrovnik. Uzrok požara koji je nastao na samom kraju tunela dugačkog oko 500 metara, još uvijek je nepoznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene