Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagovara razgovor

Brkić razumije Penavu: "Stalno moramo ponavljati da je na Hrvatsku izvršena brutalna srbočetnička agresija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kazao je u utorak pred Banskim dvorima da se stalno mora ponavljati "činjenica da je na Hrvatsku izvršena brutalna srbočetnička agresija" i da razumije reakciju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu, no i da se problemi moraju rješavati razgovorom.

Penava je u ponedjeljak, uoči 21. obljetnice završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, rekao da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je "epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije".

Pročitajte i ovo Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, i Srna Bijuk u dumovcu Mogu li se psi resocijalizirati? Otto je lani napao petero ljudi: "Vjerovali ili ne, on je danas spreman za udomljavanje" Slika nije dostupna ''SVI SU GUBITNICI'' Šimonović: ''Tko čuva čuvare? Ruska agresija udarac je autoritetu UN-a''

Milijan Brkić iskazao je razumjevanje na Penavinu reakciju i rekao kako državne institucije moraju uraditi sve da se zločinci privedu pravdi i da se to riješi.

"Razumijem Penavu jer on svaki dan živi s tim, svaki dan sluša žrtve zločina i svaki je dan suočen s njihovim iskazima. Isto tako sam naglašavao da probleme moramo rješavati razgovorom, a i premijer Andrej Plenković najavio je da će razgovarati s Penavom te se nadam da će se to riješiti", rekao je.

Brkić je istaknuo da "stalno moramo ponavljati činjenicu, i biti svjesni povijesne istine, da je na Hrvatsku izvršena brutalna srbočetnička agresija". Podsjetio je na Vukovar, posebno kao mjesto posebnog pijeteta, kao i Škabrnju i druga mjesta u Hrvatskoj koja su bila izložena agresiji.

Upitan da prokomentira Plenkovićevu izjavu da se politika HDZ-a kreira u Zagrebu i da je ne kreira Penava, uključujući i odluke s kim se ide u koaliciju, Brkić je rekao da je suradnja s nacionalnim manjinama već dvije godine na snazi.

"Suradnja s nacionalnim manjinama već dvije godine je na snazi i na sceni te ne vidim što se to posebno dogodilo, a posebno danas na 27. obljetnicu od priznanja Hrvatske i 21. godinu od mirne reintegracije Podunavlja", kazao je. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene