Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisan ugovor o obnovi splitske rive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, u ime investitora, i direktor Konstruktora Željko Žderić u ime izvođača, potpisali su ugovor vrijedan 66 milijuna kuna o rekonstrukciji i obnovi splitske rive koja počinje u ponedjeljak, 16. listopada. Prema tom ugovoru svi radovi moraju biti završeni do blagdana Sv. Duje, u svibnju 2007. godine.

Direktor Konstruktora Željko Žderić rekao je da će u ponedjeljak radovi početi po sredini rive i da će se voditi računa da za vrijeme njihova trajanja riva funkcionira, jer će radovi biti postupni.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika Počinje nova faza radova na Jadranskom mostu važna vijest za Zagrepčane Obnova ulazi u novu fazu: Od subote nova regulacija prometa na ključnom zagrebačkom mostu

S rive se od ponedjeljka uklanjaju svi 'štekati' brojnih kafića koji neće raditi sve dok radovi ne budu u cijelosti gotovi, a trgovine, uglavnom zlatarnice, bit će otvorene.

Gradonačelnik Zvonimir Puljić, odgovarajući na novinarski upit o mogućnosti da sami građani u ponedjeljak zaustave početak radova, rekao je kako je to zabrinjavajuća i prijeteća poruka, ali i kako je uvjeren da do toga neće doći. 

Naime, HNS-ovac Joško Dvornik najavio je tu mogućnost nakon što prijedlog da se radovi odgode na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prošao.

Vijećnici HNS-a i drugih oporbenih stranaka tražili su jučer da se početak obnove rive odgodi do očitovanja mjerodavnih državnih i UNESCO-ovih tijela, kojima su se nezadovoljni vijećnici, ali i neki splitski intelektualci i građani, obratili s tvrdnjama da se obnova splitske rive po prihvaćenom projektu ne uklapa u njezinu tisućljetnu povijest.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene