Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, u ime investitora, i direktor Konstruktora Željko Žderić u ime izvođača, potpisali su ugovor vrijedan 66 milijuna kuna o rekonstrukciji i obnovi splitske rive koja počinje u ponedjeljak, 16. listopada. Prema tom ugovoru svi radovi moraju biti završeni do blagdana Sv. Duje, u svibnju 2007. godine.


Direktor Konstruktora Željko Žderić rekao je da će u ponedjeljak radovi početi po sredini rive i da će se voditi računa da za vrijeme njihova trajanja riva funkcionira, jer će radovi biti postupni.

Vezani članci Vesna Škare Ožbolt Vesna Škare Ožbolt: ''Predlažem da se odmah, po hitnom postupku, izmijeni Zakon o obnovi'' Orlandov stup (Foto: Dnevnik.hr) Prije kamena - opeka: Istražili smo kako je Stradun nekada izgledao

S rive se od ponedjeljka uklanjaju svi 'štekati' brojnih kafića koji neće raditi sve dok radovi ne budu u cijelosti gotovi, a trgovine, uglavnom zlatarnice, bit će otvorene.

Gradonačelnik Zvonimir Puljić, odgovarajući na novinarski upit o mogućnosti da sami građani u ponedjeljak zaustave početak radova, rekao je kako je to zabrinjavajuća i prijeteća poruka, ali i kako je uvjeren da do toga neće doći. 

Naime, HNS-ovac Joško Dvornik najavio je tu mogućnost nakon što prijedlog da se radovi odgode na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prošao.

Vijećnici HNS-a i drugih oporbenih stranaka tražili su jučer da se početak obnove rive odgodi do očitovanja mjerodavnih državnih i UNESCO-ovih tijela, kojima su se nezadovoljni vijećnici, ali i neki splitski intelektualci i građani, obratili s tvrdnjama da se obnova splitske rive po prihvaćenom projektu ne uklapa u njezinu tisućljetnu povijest.