Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće za elektroničke medije (VEM) donijelo je odluku o raspodjeli 31,4 milijuna kuna iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija 21 televizijskoj i 147 radijskih postaja.


Novčanu pomoć dobili su svi nakladnici koji su se prijavili na natječaj jer su članovi Vijeća utvrdili da su dostavili svu potrebnu dokumentaciju te da udovoljavaju svim propisanim uvjetima. Predsjednik VEM-a Zdenko Ljevak kazao je da je na natječaj pristiglo čak 1.049 kategorija programa, odnosno raznih radijskih i televizijskih projekata, koje je svaki član vijeća pojedinačno pregledao ili preslušao.

Vezani članci Janez Janša Janša se suprotstavio Verhofstadtu oko slobode medija i sarkastično mu poručio da ''Slovenija nije Kongo'' Slika nije dostupna Romina Knežić izabrana je za jednu od najboljih žena-govornika

Dodao je da je vijeće pri dodijeli novca vodilo računa o zapošljavanju visokobrazovanih, invalida, branitelja i članova njihovih obitelji. Kazao je da će nakladnici morati detaljno pojasniti na što su utrošili dodijeljeni novac koji se ne smije potrošiti nenamjenski. Među televizijskim postajama najviše je novca dobila Varaždinska televizija, nešto više od 1,1 milijun kuna, a najmanje TV Plus iz Jastrebarskog 392.000 kuna.

Od radijskih postaja rekorder je Radio Istra sa 182.000 kuna, dok je najmanji iznos od 37.000 kuna dodijeljen Trogir Holdingu, nakladniku Radio Trogira. Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija potiče proizvodnju televizijskih i radijskih emisija od javnog interesa u lokalnim, regionalnim i neprofitnim medijima, a 'puni' ga Hrvatska radioteleviziji izdvajanjem tri posto prihoda od RTV pristojbe. (Hina)