Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja je već počela

ANALIZIRALI SMO PORUKE Milanovića i Karamarka: Koliko su obećanja realna, a koliko mamac biračima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko najavljuje stručnu, a ne političku Vladu. Zoran Milanović svakodnevno spominje Franju Tuđmana i domoljublje. Kampanja očito traje iako se ne zna kada će biti izbori. Analizirali smo poruke predsjednika dviju najvećih stranaka, koliko su obećanja realna, a koliko su mamac biračima.

Zoran Milanović odgovara Tomislavu Karamarku koji je obećao vladu stručnjaka i domoljuba. 'Stručnjaka koji nisu stranački ima i sad primjerice ministar znanosti ima ih još to nema veze sa strankama to nije rkiterij većina su stranački i školovani i tražit ćemo ih još ima ih u SDP-u', rekao je predsjednik Vlade Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Stručna ili politička vlada - za analitičare dvojbe nema. "Nikad nije vrijeme za vladu stručnjaka, ona na svijetu ne postoji', rekao je Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti i doda da je to 'pokušaj da se javnost uvjeri da će 'Supermeni' voditi državu', ali da je uvijek vode političari. Vladu stručnjaka zazivaju tek rijetki.

HDZ: Kukavički je od Milanovića što još uvijek taji datum izbora

'Buduća vlada i moja je želja to će biti sastavljena od stručnjaka jer je nedopustivo da imamo ministre opće prakse koji nemaju ni znanja ni iskustva u konkretnom poidručju', smatra predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Poruka dijela politike glasi da je vrh piramide politika, a da struka dolazi na nižim razinama. 'Mislim da je svaki ministar političar stručnjak, kada uđe u Vladu pretvori se u političara. Vlada je politika, ali u javnim poduzećima utjecaj politike treba što je više moguće smanjiti', smatra ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

'Uvijek je svaka vlada politička vlada, ako se želi nešto napraviti mora biti politička vlada ali tu priča staje', rekao je predsjednik Narodne stranke Reformista Radimir Čačić.

Zoran Milanović: I Tuđman je imao pametnijeg posla nego da se bori protiv lustracije

Zoran Milanović smatra da u Vladi treba biti više žena. No je li ti to poruka pred izbore? Profesor Cipek zapazio je kao i javnost da Zoran MIlanović u posljednje vrijeme sve češće spominje Franju Tuđmana i domoljublje.

'Zato što mu trebaju birači centra, što više spominje domoljublje, dobiva te birače za koje je možda sadašnji HDZ previše desno, pa ih pokušava pridobiti. Vidjet ćemo hoće li oko toga uspjeti', najavljuje Cipek. Pitanje je mogu li, kada kampanja uistinu krene, prevladati bitne teme, a ne ideološka prepucavanja i populistička obećanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene