Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pitanje Pelješkog mosta postaje pitanje konsenzusa na koji je pozvao predsjednik Josipović još na Dan državnosti.


Otvaranje radova na Pelješkom mostu za HDZ je najbolja tema za konsenzus.

Vezani članci Peđa Grbin, SDP Čistka u SDP-u: Rajko Ostojić, Maras, Brumnić i Vukas isključeni iz stranke. Oglasio se Gordan Maras: "Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost" Peđa Grbin Grbin: Orbanov oglas u hrvatskim novinama neprimjeren

'Svi ljudi na terenu podržavaju takav projekt jer je nevjerojatno da Hrvatske ima diskontinuitet i da nismo povezani s ostatkom zemlje', smatra potpredsjednica HDZ-a Dubravka Šuica.

>> Milanović o Pelješkom mostu: 'Neke stvari su se promijenile'

Poziv na ujedinjenje vlasti i oporbe oko važnih pitanja, uputio je predsjednik Josipović, a uvjet novog predsjednika HDZ-a Karamarka bilo je povezivanje juga zemlje mostom.

'Mi taj projekt nismo kritizirali jer smatramo da je loš, a kamoli iz zavisti ili želje da napakostimo, nego naprosto zato jer smo u tom trenutku smatrali da Hrvatska nema dovoljno novca+', naglasio je jučer premijer Zoran Milanović.

Zahvaljujući novcu iz EU fondova, gradnja će se nastaviti.

'Apsolutno je dobra vijest da se Pelješki most gradi, smatram to velikom pobjedom HDZ-a', kazao je Tomislav Karamarko.

U HDZ-u su spremni sjesti za stol.

'Ne bismo pristali biti smokvin list za dnevnu politiku, ali treba sjesti za stol i dogovoriti se oko važnih pitanja koja imaju nacionalni interes. To pitanje jest gospodarstvo' , rekla je Šuica.

Za drugu najjaču stranku desnice - konsenzus je floskula. Vladi poručuju: 'Uhvatite se posla. Imajte jasan cilj kojeg nema, imajte načine i metode za provesti taj cilj, a onda ćete dobiti i potporu svih nas ako je to u funkciji razvoja Hrvatske', kazao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Jesu li laburisti spremni sjesti za stol - ne otkrivaju. Iz vladajuće koalicije na tu temu nema novih poruka. Možda traže termin za sastanak i pišu pozive?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.