Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo novca

Milanović o Pelješkom mostu: 'Neke stvari su se promijenile'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović na Korčuli je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća te se osvrnuo na Pelješki most.

Tijekom boravka na Korčuli, premijer Zoran Milanović također se osvrnuo na Pelješki most. Rekao je kako je to projekt od kojeg se nikada nije odustalo. No, do sada novca za to nije bilo pa se o tome nije ni pričalo. Vezano oko konsenzusa koji je ranije nudio Karamarku, premijer Milanović najnoviju ponudu šefa oporbe nije htio komentirati.

'Mi taj projekt nismo kritizirali zato što smatramo da je loš, a kamoli iz zavisti ili želje da napakostimo, nego naprosto zato što smo u tom trenutku smatrali da Hrvatska država nema dovoljno novaca i da to u ovom trenutku, s obzirom na veličinu projekta, ne možemo financirati. Međutim, neke stvari su se u međuvremenu promijenile.', rekao je premijer Zoran Milanović.

>> Karamarko: Nastavak izgradnje Pelješkog mosta velika je pobjeda HDZ-a

Obraćajući se okupljenima u dvorani Doma kulture, premijer Milanović kazao je da Korčula ima velike šanse za veliki iskorak jer su, naglasio je, korčulanski standardi uvijek bili visoki te bi kao takvi trebali biti primjer i za standarde u cijeloj Hrvatskoj.

Premijer je, govoreći o gospodarskoj situaciji a posebno onoj u turizmu, kazao da je hrvatska vlada ove godine pomogla korčulanskom hotelskom turističkom poduzeću i spasila ga od stečaja. No, poručio je, to ne treba postati praksa.'Korčula idućih godina mora postati tvornica novca, a ne da na početku turističke sezone traži novčanu pomoć', rekao je premijer Milanović.

>> 'Hvala vam na ovom maču, ali on neće u borbu nego u korice'

Prigodnim riječima, uz domaćina gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, okupljenima su se obratili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te načelnik susjedne općine Blato Ivo Gavranić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene