Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Karlovac na javne površine donosi takozvane Komarce, uređaje koji će mlade ispod 25 godina, nesnošljivim frekvencijama noću - tjerati sa skrovitih mjesta, kako ne bi razbijali gradsku imovinu.


Karlovac je prošle godine maloljetnicima zabranio da piju po parkovima i na taj način prepolovio troškove vandaliziranja Grada. Takozvani Komarci su još jedan korak u boljem provođenju tih mjera. 'U Karlovcu trenutno nema baš nigdje ništa. Postoje tri birtije u gradu sa cajkama i jedna gdje puštaju rock, a radi samo do 1 ujutro. A to nam je prerano za ići kući', kaže Marko.

Vezani članci Prometna nesreća, ilustracija Europski parlament traži da se ograničenje alkohola u prometu svede na nulu Komarac, ilustracija Protiv najezde komaraca u Slavoniji borit će se svjetlećim panoima: "Oponašat će ljudski dah i miris, privući ih u klopku i zarobiti"

Mladi se stoga zabavljaju po igralištima, oko škola i vrtića. Nekada i razbijaju. 'Zna bit stakla od boca po travi razbijenog, drugo ne', kaže jedna majka.

Baš zbog toga, karlovačke su ih gradske vlasti naumile sada odande rastjerivati neugodnim Komarcima. Uređajem koji je iritantan i smeta tijekom razgovora. 'Nije cilj da mi vršimo represiju nad mladim ljudima. On je jedno bezopasno sredstvo u borbi protiv vandalizma', kaže pročelnik Nikola Rogoz iz karlovačkog Komunalnog gospodarstva. Dodaje da ne želi da se mladi zadržavaju na skrovitim i mladim mjestima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju