Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagreb i okolne županije

Posljedice nezapamćenog nevremena: Vjetar nosio krovove, na karlovačkom području oštećeno 200 kuća

Zagreb i Zagrebačku županiju danas poslijepodne zahvatilo je vrlo jako nevrijeme. Jaki vjetar i kiša od koje se gotovo ništa nije vidjelo nosili su sve pred sobom. Dvije su osobe poginule, a puno je ozlijeđenih.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a objavilo je zbirne posljedice nevremena u Zagrebu te županijama oko njega. 

Najteže je u metropoli gdje su poginula dva muškarca na koja su pala stabla. Ima i ozlijeđenih osoba od kojih neke teško. 

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više stotina poziva zbog srušenog drveća i prometne signalizacije po prometnicama i javnim površinama, oštećenja telefonskih i vodova električne energije, a jaki vjetar oštetio je krovove kuća, zgrada i gospodarskih objekata. Zbog velikog broja poziva (preko 700 poziva u 45 min) ŽC 112 Zagreb otežano komunicira sa svim žurnim i komunalnim službama pa molimo građane za strpljenje. Sve žurne i komunalne službe su na terenu.

Pročitajte i ovo Kaos kod zagrebačkog MSU Nevrijeme kakvo se ne pamti FOTO/VIDEO Vjetar otkinuo dio zgrade Muzeja suvremene umjetnosti: "Isuse, doletjelo je na auto"

Nevrijeme je zahvatilo i ostale županije

Međimurska županija

Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je više desetaka poziva građana zbog granja na cestama, zasad nema dojava o većim štetama i problemima uzrokovanih nevremenom.

Pročitajte i ovo Srušila se dizalica Rušilo je sve pred sobom VIDEO Nevrijeme srušilo dizalicu! Čovjek je ostao zarobljen u njoj?

Krapinsko - zagorska županija

Olujni vjetar i jaka kiša pogodili su područje Krapinsko – zagorske županije. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je preko 300 poziva zbog srušenog drveća na prometnicama i javnim površinama. Na više stambenih objekata vjetar je odnio krov. Uslijed snažnog vjetra došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom i to na područjima Kraljevca na Sutli, Huma na Sutli, dijelovima grada Zlatara, u Konjščini, Stubičkim Toplicama i Donjoj Stubici. Sve ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove. Vjetar je raskrio obiteljske kuće u Klenovcu Humskom, Oroslavju i Humu na Sutli, kao i na gospodarskom objektu u Malom Taboru (Općina Hum na Sutli). Vjetar je i srušio stabla na prometnice u Klenovcu Humskom, Humu na Sutli, Kačkovcu i Strmcu Sutlanskom. Vatrogasne postrojbe su izašle na tehničke intervencije i otklanjaju nastalu štetu. O svemu je obaviještena i policija. Nevrijeme se smirilo oko 17:00 sati.

Pročitajte i ovo Vjetar nosio dijelove zgrade "Ode cijeli krov" VIDEO Kataklizma u Zagrebu: Vjetar u Španskom nosio dijelove krova kao da su od papira

Bjelovarsko - bilogorska županija

Županijski centar 112 Bjelovar je zaprimio više desetaka dojava zbog nevremena. Na području Čazme vjetar i kiša uzrokovali su rušenje stabala na javne površine i prometnice. Do sada su zabilježene četiri intervencije za raskriveni krov i stabla na cesti.

Varaždinska županija

Županijski centar 112 Varaždin je zaprimio više dojava o padu grana i stabala na prometnice, na A4 prije Brezničkog Huma u smjeru Zagreba, u Varaždinu na cestu Otok Virje-Virje Križovljansko, Žarovnica- Višnjica te u Purgi Bednjanskoj i Slivarskom. Od 16:00 sati JVP je zabilježila 8 intervencija i to većinom zbog uklanjanja stabala i grana. U Novom Marofu i Trnovcu Bartolovečkom pali su kablovi s vodova električne energije. Nisu zaprimljene dojave o štetama na imovini građana ili poljoprivrednim kulturama.

U Žakanju, Ribniku i Karlovcu u nevremenu oštećeno 200 kuća

U Karlovačkoj je županiji najmanje 200 kuća oštećeno u nevremenu koje je nešto prije 16 sati zahvatilo Žakanje i Ribnik, te Karlovac, pojedine su kuće zbog oštećenja niskonaposkih vodova bez struje, na mnogim su mjestima grane na kolnicima, a dojava o stradavanju ljudi nema.

Policijska uprava je potvrdila da ni državne, ni županijske ili lokalne ceste nisu zatvorene za promet, jedino što se na mnogim mjestima uklanjaju grane i lišće.

Kako je Hini rekao županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković šteta je različitog obima, negdje su krovišta potpuno uništena, a ponegdje je vjetar razotkrio poneki crijep. Vatrogascima je sada prioritetni cilj da se do noći struja dovede u svaku kuću i da se s prometnica ukloni sve što je nevrijeme nanijelo.

Osim vatrogasaca na terenu su angažirane i komunalne i cestarske tvrtke, te policija. Za sada su od Stožera Civilne zaštite pomoć u materijalnim sredstvima, prvenstveno u ceradama i tehnici zatražili Žakanje i Ribnik, dok Grad Karlovac štetu sanira vlastitim snagama, rekao je Franković.

"Ovo će potrajati, svi smo vani i molimo građane da budu razumni i da prihvate činjenicu da radimo po prioritetima, a pomoć će stići do svih kojima je potrebna", rekao je Franković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene