Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petero zaposlenika solinske Porezne uprave, među kojima su tri žene, osumnjičeno je da su si pribavili protupravnu imovinsku korist veću od milijun kuna oštetivši više jedinica lokalne samouprave pri procjeni nekretnina.


Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je danas da je Služba gospodarskog kriminaliteta jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom, 50-godišnjakinjom, 73-godišnjakom, 38-godišnjakinjom i 44-godišnjakinjom i kazneno ih prijavila zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Vezani članci Potpisivanje ugovora, ilustracija Porezna uprava je dovoljna: "Narodu treba reći da bi još jedan represivni sustav koštao. Neće oni uhvatiti toliko lopova koliko bi taj sustav koštao" Cijena karte za zidine (Foto: Dnevnik.hr) Nakon više od dva mjeseca dobili smo odgovor Porezne uprave zašto se milijunska zarada od prodaje karata za dubrovačke zidine ne fiskalizira

Sumnjiče se da su od 2002. do 2011. godine u svojstvu službenih osoba porezne službe zlouporabili svoj položaj, jer su doveli u zabludu službene osobe grada i općina da za obavljene poslove procjene vrijednosti nekretnina, što je inače bilo u djelokrugu njihova rada, naknadu isplaćuju na privatne žiro račune iako su znali i trebali biti svjesni da temeljem tada pozitivnih zakonskih propisa nemaju pravo na naplaćivanje navedene naknade.

Lalovac: 'U Hrvatskoj svega imamo, a čega imamo najmanje - rada'

Time su, kako navodi policija, prijavljeni prekoračili svoje ovlasti i za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od milijun kuna oštetivši time više jedinica lokalne samouprave za koje su obavljali procjenu nekretnina. Radi se o tri općine koje pokriva Solin, a to je Muć, Klis i Dugopolje.

Županijskome državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook