Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenula akcija

LJETNA OFENZIVA POREZNE UPRAVE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava kreće u ljetnu ofenzivu!

Poreznici ponovno u akciji! U ljetnim mjesecima sve aktivnije će obilaziti kafiće, restorane i klubove, te tražiti one koji ne izdaju račune. Na teren izlazi 150 inspektora. No, ove godine, kako tvrde u Poreznoj upravi, bit će malo popustljiviji.

Pročitajte i ovo Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca Slika nije dostupna 'Dobar posao' u Solinu Evo kako su poreznici zaradili više od milijun kuna!

"Neće se zatvarati, niti je namjera da se zatvara zbog jedne kuglice sladoleda, međutim neće se tolerirati neizdavanje računa pogotovo onima koji to ponavljaju recidivistima. Ovakvim pristupom štitimo poštene porezne obveznike koji rade svoj posao pošteno", rekao je Zdravko Zrinušić, ravnatelj Porezne uprave.

Jedan od takvih je Neven. Inspekcija mu, kaže, godišnje pokuca dva do tri puta. Zanima ih apsolutno sve.

"Broj računa, izdavanje, radno vrijeme, konobari koji služe, i tako. Nije lijepo vidjet u samoj sezoni zatvorene lokale, postoji uvijek mogućnost greške, neka mala greška, ali to se može tolerirat, nisu to velike cifre da bi bilo zatvaranja lokala", tvrdi ugostitelj Neven Kožul.

Protiv zatvaranja lokala su i građani, ali smatraju - onaj tko ne izdaje račun - vara državu.

Onoga tko ne plaća, Porezna će, poručuje Zrinušić, zahvaljujući unaprijeđenom sustavu, lako uloviti.

"Ako netko uobičajeno radi 500 kuna dnevno i sada na najavu naših nadzora to drastično poraste, logično je da se nešto događa. ali takva odstupanja mogu se opravdati s time da je počela sezona, da je slučajno došao autobus sa turistima, znači nigdje nećemo reći da je netko apriori kriv, ali daje bubicu u smislu da se nešto događa", rekao je Zrinušić.

Ove godine poreznici će na terenu biti od 0 - 24. Posebnu pozornost i snage ovoga ljeta usmjerit će na brojne festivale.

Procjenjuje se da će država samo u turističkoj sezoni, u ljetnim mjesecima, zaraditi ukupno 4 milijarde kuna na račun PDV-a.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene