Prije tjedan dana u rubrici Vaš Glas izvijestili smo o problemima mještana Strožanca kojima je život otežan zbog radova koji im se izvode pred kućama. Tada su nam rekli kako su im prilazi kućama odsječeni, a danas tvrde - situacija je puno bolja.

Galerija


Naime, teška mehanizacija postavlja asfalt na cesti Strožanac-Žrnovnica i mještani su se žalili na aljkavost radova, no nakon televizijskih kamera, stvar se ubrzala.

Vezani članci Gradilište buduće žičare Sljemenska žičara više nije upitna, ali pitanja je više no ikad: "Pitajte našu djecu o žičari, ona će je plaćati..." Zagrebački rotor (Antonio Bronić/PIXSELL) Nova regulacija: Policija će sutra zatvarati promet oko rotora, a idućeg tjedna zatvara se Jadranski most

Stanovnik Strožanca Ivica Rogić rekao je da se sada vidi napredak i da se nakon dolaska televizije više radi.

Mala dionica od svega kilometar radi se već mjesecima, a košta gotovo 18 milijuna kuna. Mještani kažu kako je žalosno da se sve radi već skoro godinu dana.

Odgovorni kažu kako je danas postavljeno 500 metara novog asfalta, a da će se cijelo asfaltiranje odvijati u 6 faza. 

Hrvoje Balić iz Županijske uprave za ceste kaže kako rade cijelo vrijeme jednakim intenzitetom, da ljudi imaju krivi dojam da se ne radi, a da su radovi dosta komplicirani.

Otklanja bojazan mještana da će odvodnja stvarati probleme prilikom asfaltiranja.

Što se tiče prilaza kućama, napominje kako će oni svi biti sanirani i vraćeni u prvobitno stanje, a hoće li radovi biti gotovi i prije roka ovisit će,kaže, i o vremenskim uvjetima.