Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moraju kružiti 1,5 km da bi prišli kući

"Ovo nema nigdje, ovo je sramota": Mještani Strožanca ljuti zbog radova zbog kojih se čini kao da je "na dvor pala bomba"

Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vaš glas: Rekonstruiranje prilaza kućama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Rubrika Vaš glas posjetila je ljutite mještane Strožanca kod Splita. Naime, zbog radova na cesti zakrčeni su im prilazi kućama i brine ih hoće li odvodnja nakon radova biti dobra. Projekt uređenja te ceste duge 1,5 kilometara stajat će vrtoglavih 18 milijuna kuna i traje već mjesecima.

U Strožancu pored Splita, pred kućom Josipa Rogića potpuni je kaos.

Pročitajte i ovo Razvoj slavonskih sela - 5 Sela u blatu Ova su sela svi prekrižili: "Nitko nema pitku vodu, struju, uličnu rasvjetu. Kao da živimo u 15. stoljeću" Pomak nakon priloga u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Asfaltirenje u šest faza Mještani Strožanca zadovoljni: Sve se ubrzalo nakon priloga u Dnevniku Nove TV

"Ovo je kao da je pala bomba u dvor i tako je dva mjeseca. Kući nitko ne može prići već dva mjeseca, a automobile držimo u tuđim dvorovima", rekao je Rogić.

Zbog uređenja ceste Strožanac – Žrnovnica mještani se boje i za odvodnju, a raskopanom cestom vozi se sporo.

"Mi smo morali kružit kilometar i pol da bismo prišli kući. Ovo nigdje nema, ovo je sramota", rekla je Nevenka iz Strožanca.

Radovi se izvode na 1,4 kilometra ceste, a ukupna vrijednost iznosi čak oko 18 milijuna kuna. Odgovorni tvrde da je razlog visoke cijene zahtjevnost projekta.

"Idući tjedan očekujemo da se prekopi završe i postavi prvi sloj i time će glavnina problema biti otklonjena. Normalno je da tijekom odvijanja radova imamo poteškoće i s pristupom kućama i s dinamikom odvijanja prometa", rekao je Petar Škorić iz Županijske uprave za ceste.

On tvrdi da će sve biti gotovo do kraja godine: "Mi smo procjenili da će radovi trajati devet mjeseci i sve će biti u okviru planiranog."
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene