Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kada pojedete nešto ljuto meksikanci će vam jednostavno reći da ste dobili poljubac vraga. Bez začina neka jela ne bi bila ono što jesu, a za osjećaj paljenja u ustima zaslužna je samo jedna supstanca –capsaicin.


Neki začini nas pak iznenade puno su ljući nego što smo mogli pretpostaviti i u želji da ugasimo vatru u ustima posežemo za vodom. Je li to pravi odabir? Odlučili smo napraviti test. Naši hrabri obožavatelji ljute hrane isprobali su najljuće papričice na svijetu –jalapeno, habanero i naga. A zatim su isprobali što najbolje gasi ljutinu: voda, pivo ili mlijeko.

Vezani članci Obitelj Matić Ovakvih nam priča fali! Dokaz da se za dobre ljude život uvijek pobrine: Baka udomila vlastite unuke da ne završe u domu i sada su nerazdvojni Provjereno: Ljubica Lazić sama sa svojim životinjama - 3 Nakon fakulteta i rata završila u derutnoj štali: "Ovo je nepojmljivo, za nekoga da bude sam i radi ovo što ja radim u vremenu u kojem živimo…"

Što je našim kandidatima pomoglo u borbi s okusima najopakijih papričica pogledajte večeras u Provjerenom u 22 i 20.