Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gordan Jandroković

Nakon Dekanića odzvonilo "lex šerifu"? ''Vidjet ćemo, ali treba razmišljati i o takvim stvarima''

Aktualno Galerija Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: Damjan Tadic / CROPIX Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: DNEVNIK.hr Siniša Hajdaš Dončić Siniša Hajdaš Dončić Foto: DNEVNIK.hr Sandra Benčić, Možemo Sandra Benčić, Možemo Foto: DNEVNIK.hr +1 Sabornica: Ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Ne prestaju reakcije na slučaj HDZ-ova župana Vukovarsko - srijemske županije Damira Dekanića. Traži se njegova ostavka i povlačenje s funkcije.

USKOK je nakon policijske prijave pokrenuo istragu i predložio određivanje istražnog zatvora za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića kojega, s još petero osumnjičenih, terete za trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tom nedjelu.

Reakcije na slučaj ne prestaju, a o manjkavostima izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi iz 2017. godine kolokvijalno nazvanim ''lex šerif'', kojim se izravno bira čelnike lokalne vlasti govorili su političari u Saboru komentirajući treba li mijenjati zakon nakon brojnih afera.

''Sada se pokazuju određene slabosti. Kako će to utjecati na buduće zakonodavstvo, vidjet ćemo, ali treba razmišljati i o takvim stvarima'', kazao je predsjednik Sabora i HDZ-ov stranački kolega Gordan Jandroković.

SDP-ov saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić smatra da Dekanić više ne može biti župan: ''Ako je potrebno za to promijeniti zakon, zakon treba mijenjati''.

''Ne mogu osobe u ovakvim situacijama ostati na ovakvom mjestu. Da nije tragično, bilo bi smiješno'', smatra Mostov saborski zastupnik Božo Petrov.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku Milanović napao HDZ: "Iznapijao se, porazbijao pola šora, zataškavano je i da to nema veze s premijerom? Brate, pričaj to nekom drugom"

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ipak je vozio VIDEO Pogledajte kako je Plenković odgovarao na nezgodna pitanja o aferi HDZ-ova župana: "Jesmo li imali male noćne razgovore?"

''Njegova stranka ima mehanizme da traži njegovu ostavku i da ju izazove jer mogu zajedno s opozicijom zatražiti opoziv. Dvije trećine će imati'', poručila je Sandra Benčić, zastupnica Zeleno-lijevog bloka u Saboru.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene