Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazneno prijavljen

Policajac mobitelom tajno fotografirao umjetnine iz Vidoševićevog bunkera i dao novinarki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo policije je u koordinaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom provelo kriminalističku istragu nad policajcem zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti.

Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđena sumnja da je osumnjičeni policijski službenik 13. studenoga 2013. iskoristio svoj položaj službene osobe koja sudjeluje u poduzimanju dokazne radnje pretrage doma i drugih prostorija, a koja se poduzimala u sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenom osobom, stoji u priopćenju MUP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mora vratiti 35 milijuna Vidošević osuđen na osam godina zatvora: U lisicama doveden u Remetinec – ''Sada se mora naviknuti na novi način života'' Slika nije dostupna Bogatstvo pod zemljom Otkriveno što je Nadan Vidošević čuvao u tajnom bunkeru

>>Otkriveno što je Nadan Vidošević čuvao u tajnom bunkeru

U skladu s prethodnim dogovorom s novinarkom Jutarnjeg lista, osumnjičeni policijski službenik je prilikom pretrage doma osumnjičenika, mobitelom kojeg koristi načinio nekoliko fotografija predmeta koji su bili od interesa za dokaznu radnju pretrage. Tog istoga dana snimljene fotografije ustupio je novinarki zbog objave u dnevnim novinama.

Nakon dovršenom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik predan je pritvorskom nadzorniku, a policija je mjerodavnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti.

>>Prijatelji životinja: Kaznite Nadana Vidoševića!

Sukladno zakonskim odredbama glavni ravantelj policije donio je rješenje kojim se osumnjičeni policijski službenik udaljuje iz službe zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, stoji u MUP-ovom priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene