Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazneno prijavljen

Ovo je policijski inspektor koji je tajno fotografirao Vidoševićeve umjetnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac koji je novinarki dao fotografije unutrašnjosti bunkera Nadana Vidoševića, udaljen je s dužnosti i protiv njega je podignuta kaznena prijava.

Josip Vrbić je policijski inspektor koji se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti. Konkretnije, njegovi kolege sumnjiče ga da je novinarki Jutarnjeg lista dao fotografije tajne prostorije u kojoj je Nadan Vidošević čuvao preparirane lovačke trofeje, a među njima i polarnog medvjeda, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Slika nije dostupna više od 33 milijuna kuna Sjećate se Nadana Vidoševića i sudske trakavice oko izvlačenja novca iz HGK? Danas je bilo govora o paralelnom sustavu upravljanja: "Zato sam dobila otkaz"

 >>Policajac mobitelom tajno fotografirao umjetnine iz Vidoševićevog bunkera i dao novinarki

Podsjetimo, ravnateljstvo policije je u koordinaciji s mjerodavnim državnim odvjetništvom provelo kriminalističku istragu nad policajcem zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja ili ovlasti.

Sukladno zakonskim odredbama glavni ravnatelj policije donio je rješenje kojim se osumnjičeni policijski službenik udaljuje iz službe zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, priopćeno je jučer iz MUP-a.

Zanimljivo je da se MUP nakon objave fotografija odmah ogradio od mogućnosti da su fotografije iscurile iz policije i to su tvrdili u svom priopćenju:  'Vezano uz objave pojedinih medija kako je policija jednom dnevnom listu ustupila fotografije nastale prilikom pretrage doma osumnjičenika Ravnateljstvo policije daje slijedeće priopćenje:

Sukladno nalogu mjerodavnog tijela policija je sudjelovala u provođenju dokazne radnje pretrage doma i drugih prostora osumnjičenika.

Ravnateljstvo policije oštro demantira da su fotografije koje prikazuju unutrašnjost doma osumnjičenika, a koje su objavljene u pojedinim medijima, one koje su nastale provođenjem službenih radnji policije', stoji u priopćenju. No nakon ovog priopćenja, uslijedilo je drugo - ono o kriminalističkoj istrazi oko njihovog policijskog inspektora kojeg se sumnjiči da je tajno fotografirao Vidoševićevo bogatsvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene