Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brzi i žestoki u Zagrebu

Divljali po Novom Zagrebu: Policija uhvatila vozače utrka, osam auta isključeno iz prometa

Aktualno Galerija 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 1 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 1 Foto: MUP 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 2 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 2 Foto: MUP 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 3 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 3 Foto: MUP 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 4 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 4 Foto: MUP +6 8 auta isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti - 5 Galerija 1/11 >>
U noćnim satima, s petka na subotu odnosno 28. i 29. listopada 2022. godine, policijski službenici II. postaje prometne policije Lučko pojačano su postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u "utrkama" na javnim prometnicama, javila je policija.

U sklopu akcije, policija je pojačano postupala prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u zoni trgovačkog centra na području Novog Zagreba koji tijekom dolaska i odlaska s lokacije narušavaju mir građana stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Tihomir Drobec iz PU zagrebačke u Vijestima Nove TV u razgovoru s reporterkom Anjom Perković osvrnuo se na akciju.

"Prema vozačima, odnosno osobama za koje smo mi prikupili saznanja o mogućem neprijavljenom javnom okupljanju s vozilima koja su preinačena i pripremljena za ilegalne utrke na određenim lokacijama na području grada Zagreba, bila je ciljana akcija.

U suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske, Stanicom za tehnički pregled vozila obuhvaćeno je 30 vozila i za 10 vozila su upućena na tehnički pregled. Za svih 10 utvrđena je tehnička neispravnost, s tim da je osam vozila isključeno iz prometa. Svih 10 vozača je sankcionirano", kazao je Drobec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bez toga ne bi smjeli na cestu Od danas na snazi važna promjena za sve vozače: Ako ne želite platiti kaznu, ovo je obavezno

Ceste nisu površine za takvu vrstu dokazivanja

Postupanjem je obuhvaćeno 30 vozila od kojih je 10 zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena sa Centrom za vozila Hrvatske kako bi se utvrdile nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnikom o homologaciji vozila.

Obavljenim tehničkim pregledima, osam osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti (preinake na motoru, neispravan upravljač, nedozvoljene preinake na amortizerima, preinaka na ispušnom sustavu, zatamnjena stakla vozača i suvozača), a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna dok je u odnosu na drugi izdana Obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jedna osoba u bolnici Na otoku bez automobila prometna nesreća s teškim ozljedama

"Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje 'brzina' i 'utrka' da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu", upozorava zagrebačka policija.

Pročitajte i ovo Divljač - 5 STROGE KAZNE Policija izdala vozačima važno upozorenje: Tiče se divljači, a jednu stvar posebno ističu

Turiraju, okreću se pod ručnom...

Podsjetimo, DNEVNIK.hr pisao je o divljanju automobilima kod jednog trgovačkog centra u zagrebačkom Laništu nakon što se na tom mjestu dogodila prometna nesreća u kojoj 19-godišnjak velikom brzinom ulijeće u raskrižje, mijenja smijer i zabija se u parkirane automobile, a sve je snimljeno i video se proširio društvenim mrežama.

Tada su nam stanari kvarta kazali da se već duže vrijeme tamo okupljaju mladići i divljaju autima.

"Turiraju, okreću se pod ručnom i slično. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini su uznemireni. Policija je dolazila više puta", kazali su nam čitatelji DNEVNIK.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene