Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POČINJE MOVEMBER

Mjesec u znaku brada i muškog zdravlja: "Kad se pojave simptomi i bolovi, već bude kasno"

Aktualno Galerija Brada: Ilustracija - 4 Brada: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Brada: Ilustracija - 1 Brada: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prostata: Ilustracija - 1 Prostata: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prostata: Ilustracija - 2 Prostata: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Brada: Ilustracija - 3 Galerija 1/8 >>
Počinje mjesec pregledane prostate i gustih brkova. Muškarci koji se ne srame njegovati i jedno i drugo, zdravi su muškarci.

Tko ima dovoljno testosterona za bradu i brkove, trebao ih i imati dovoljno i za odlazak na pregled prostate, čega se mnogi srame i boje. Ove godine imamo 3000 novih slučajeva raka prostate, a 1000 je muškaraca zbog toga umrlo. Proteklih su godina te brojke bile znatno niže.

"Išao sam na biopsiju i otkriveno je da imam rak prostate", rekao je Velimir Korak te dodao da je na pregled išao jer je njegov otac imao problema s prostatom.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Maja Bonačić - 3 BOLJA HRVATSKA Maja je pokrenula nešto nevjerojatno i sada pomaže mnogima: Na biciklu i trčeći "osvojila" je Everest

Pročitajte i ovo Napadi u Ukrajini Nova taktika Rusija ispaljivala projektil za projektilom: Pogledajte koje su sve ukrajinske ciljeve pogodile ruske rakete

Urolog KBC-a Zagreb Dinko Hauptman ističe da po pitanju raka prostate nema ranih simptoma, zbog čega su preventivni pregledi još bitniji.

"Kad dolaze sa simptomima i bolovima, to bude već kasno. Najčešće su tegobe s mokrenjem, odnosno nemogućnost mokrenja", objasnio je.

Dakle, u srednjim godinama muškarci bi obvezno trebali otići na preventivni pregled.

Više o 'movemberu', odnosno mjesecu kada se naglasak stavlja na zdravlje prostate, možete pogledati u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene