Dan nakon presude požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću zbog obiteljskog nasilja i izrečene uvjetne kazne zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, brojne su reakcije javnosti.

Galerija


Nepravomoćno osuđeni župan Tomašević u četvrtak je došao na posao, sa svoje funkcije ne planira odstupiti. Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi ne samo da mu to omogućava, nego mu i dopušta da se nakon isteka mandata ponovno kandidira.

Vezani članci Andrej Plenković i Josip Aladrović Plenković predstavio mjere za očuvanje radnih mjesta: "Uvodimo još kraće radno vrijeme, raste potpora za radnike. Iznos će ovisiti i o padu prometa" Ivan Malenica i Ivana Brkić Tomljenović Stotine tisuća građana gurnute u ralje blokada: Ministar pravosuđa Malenica uvjeren je da će novi Ovršni zakon riješiti dio problema

"Treba odstupiti, to je to. Ali kakva je Hrvatska, takva je država. Sudstvo i to", smatra Emili iz Požege. "Nije uredu što je suđeno tako, žena nastradala, a on?", dodala je Ljubica koja smatra da je Tomašević trebao dobiti veću kaznu.

"Svatko od nas tko ima dovoljno civilizacijske dosege podržava borbu protiv nasilja, ali ovo je stvar koja je u domeni pravosuđa", komentirao je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava.

"Zakon je tu jasan", tvrdi ministar uprave Ivan Malenica. Na upit novinara hoće li mijenjati zakon odgovara: "Pa vidjet ćemo. Ali na županu Tomaševiću je njegova odgovornost".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr