Franjo Varga odveden je na saslušanje nakon što je policija pretresla njegovu kuću u Belišću.

Galerija


Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću te ga je nakon pretresla privela na saslušanje u vezi s "povredom tajnosti postupka", potvrdio je za DNEVNIK.hr Vargin odvjetnik Mario Poljak. 

Vezani članci Josip Aladrović, Franjo Varga, Milijan Brkić (Foto: Pixell) Novi ministar rada služio se uslugama falsifikatora Franje Varge? Ministarstvo: "Tvrdnje su maliciozne, ne poznaju se niti su ikada komunicirali" Tomislav Tolušić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Tolušića su pokušali osramotiti slikama s prostitutkom, a on je sam sebi postavljao ploče

"Moj branjenik nije povrijedio postupak, to odgovorno tvrdim. Po nalogu je obavljena i pretraga kuće, ali oprema mu je već odavno oduzeta", kazao je Poljak. 

O svemu su se oglasili i iz MUP-a te poručili kako se Vargu sumnjiči da je tijekom ožujka i travnja neovlašteno ustupao podatke iz istraživanja koje se vodi  protiv njega i drugih osumnjičenika.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu", javljaju iz MUP-a. 

Franjo Varga, podsjetimo, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu. Danas je Nacional objavio tekst u kojem se tvrdi kako je Blaž Curić, prijatelj, suborac i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora, zatražio od Varge da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.