Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Povreda tajnosti postupka?"

Policija pretresla kuću Franje Varge, njega odveli na saslušanje. Odvjetnik: "Nije kriv, a oprema mu je davno oduzeta"

Franjo Varga (Foto: Dnevnik.hr)
Franjo Varga (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Franjo Varga (Foto: Dnevnik.hr) Franjo Varga (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija ispred kuće Franje Varge (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Franjo Varga odveden je na saslušanje nakon što je policija pretresla njegovu kuću u Belišću.

Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću te ga je nakon pretresla privela na saslušanje u vezi s "povredom tajnosti postupka", potvrdio je za DNEVNIK.hr Vargin odvjetnik Mario Poljak. 

Pročitajte i ovo Franjo Varga Prvi put pred TV kamerama Franjo Varga večeras ekskluzivno za Provjereno: "Zašto bih ja bio Pedro koji visi zbog političkih obračuna" Franjo Varga provjereno donosi EKSKLUZIVNO Franjo Varga prvi put progovorio o korupciji i aferi SMS, ali otkrio i detalje o svastici na Poljudu: ''Mamić mi je za to dao 700 tisuća kuna''

"Moj branjenik nije povrijedio postupak, to odgovorno tvrdim. Po nalogu je obavljena i pretraga kuće, ali oprema mu je već odavno oduzeta", kazao je Poljak. 

O svemu su se oglasili i iz MUP-a te poručili kako se Vargu sumnjiči da je tijekom ožujka i travnja neovlašteno ustupao podatke iz istraživanja koje se vodi  protiv njega i drugih osumnjičenika.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu", javljaju iz MUP-a. 

Franjo Varga, podsjetimo, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu. Danas je Nacional objavio tekst u kojem se tvrdi kako je Blaž Curić, prijatelj, suborac i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora, zatražio od Varge da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene