Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitan glavni urednik Nacionala

Kum Milijana Brkića naredio Vargi da špijunira ministra Božinovića? Oglasio se i MUP

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacional je objavio nove detalje afere SMS. Navode kako je Blaž Curić, prijatelj, suborac i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora, zatražio od informatičkog stručnjaka Franje Varge da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio je od informatičkog stručnjaka Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronIičku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Našao novi posao Plenković o Milijanu Brkiću: "Mi nikoga ne izbacujemo, jedino ako nije jako čudan." Slika nije dostupna NIZ REAKCIJA Milijan Brkić oštro o Milanovićevoj izjavi: "Omalovažavanje uloge HOS-a u Domovinskom ratu sramotno je i za svaku osudu"

To je Curić od Varge zatražio u ožujku 2018., a Nacional ima uvid u elektroničke zapise koji to dokazuju, piše tjednik.

O tome postoje dokumentirani tragovi, tvrdi tjednik, no za sada nisu uspjeli otkriti je li Varga izvršio to što je Curić od njega tražio i je li ministar Božinović doista praćen.

Tjednik tvrdi i da je Varga nedavno u krugu bliskih osoba izjavio kako ga je MIlijan Brkić nagovarao da pokuša nadzirati premijera Plenkovića. Varga na to, navodno, nije pristao.

Oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala, ispitan je tijekom jutra u policiji.

Jelinića su, piše Nacional, tijekom jutra kontaktirali iz Ravnateljstva policije i zamolili ga telefonskim putem da dođe na informativni razgovor. Jelinić se odazvao pozivu i otprilike sat vremena odgovarao na pitanja dvojice policijskih službenika u policijskim prostorijama u zagrebačkoj Kustošiji.

Aktualno Pet poginulih i 233 uhićenih u sukobima prošloga tjedna u Venezueli, Maduro obećao da će kazniti izdajice Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp Nemiri u Venezueli (Foto: AFP) Nemiri u Venezueli (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Neredi u Venezueli (Screenshot: Twitter) Svijet Pet poginulih i 233 uhićenih u sukobima prošloga tjedna u Venezueli, Maduro obećao da će kazniti izdajice 1/3 >>

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene