Davor Božinović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Davor Božinović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nacional je objavio nove detalje afere SMS. Navode kako je Blaž Curić, prijatelj, suborac i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora, zatražio od informatičkog stručnjaka Franje Varge da nadzire ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.


Prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, suborac, prijatelj i kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio je od informatičkog stručnjaka Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronIičku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića!

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o smjenama Brkića i Kovača: "Na ključnim funkcijama ne može biti netko tko je jučer govorio kako ništa ne valja" Slika nije dostupna Plenković se ne boji Bandićeve osvete, prozvao  protivnike u HDZ-u: "Želim čuti imaju li problem surađivati s manjinama"

To je Curić od Varge zatražio u ožujku 2018., a Nacional ima uvid u elektroničke zapise koji to dokazuju, piše tjednik.

O tome postoje dokumentirani tragovi, tvrdi tjednik, no za sada nisu uspjeli otkriti je li Varga izvršio to što je Curić od njega tražio i je li ministar Božinović doista praćen.

Tjednik tvrdi i da je Varga nedavno u krugu bliskih osoba izjavio kako ga je MIlijan Brkić nagovarao da pokuša nadzirati premijera Plenkovića. Varga na to, navodno, nije pristao.

Oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Berislav Jelinić, glavni urednik Nacionala, ispitan je tijekom jutra u policiji.

Jelinića su, piše Nacional, tijekom jutra kontaktirali iz Ravnateljstva policije i zamolili ga telefonskim putem da dođe na informativni razgovor. Jelinić se odazvao pozivu i otprilike sat vremena odgovarao na pitanja dvojice policijskih službenika u policijskim prostorijama u zagrebačkoj Kustošiji.

Pet poginulih i 233 uhićenih u sukobima prošloga tjedna u Venezueli, Maduro obećao da će kazniti izdajice Kaos u Venezueli (Foto: AFP) - 2 Nemiri u Venezueli (Foto: AFP) +0 Neredi u Venezueli (Screenshot: Twitter)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju