Osumnjičen za krivotvorenje SMS-ova koji su u procesima trebali pomoći Zdravku Mamiću i Ivici Todoriću, danas nepravomoćno osuđen, Franjo Varga po prvi je put odlučio dati televizijski intervju i to za emisiju Provjereno, čija nova sezona počinje večeras.


"Zašto bih ja bio Pedro koji visi kad nemam veze s time. Zbog političkih obračuna. Zato što se netko želi riješiti nekoga. I politički ubiti. I da ja zato robijam", objasnio je svoju odluku da u javnosti iznese svoju stranu priče po kojoj on nije napravio ništa krivo.

Vezani članci Provjereno: Juraj Katrić Đuka, žrtva prevare u otuđenju nekretnine - 7 Mislio da potpisuje suglasnost za kanalizaciju pa joj prepisao kuću: "Joj, vidi ti kaj je napravila..." Iza cijele priče stoji žena koja je vodila ilegalni dom Elvedina Bešić "Sve je na sebe prepisala": Mislio da potpisuje suglasnost za kanalizaciju, a ostao bez kuće

Na pitanje zašto baš sada, odgovara: "Pa zato što je sada aktualno sve to vezano uz suce i uz određene istrage koje sada idu u USKOK-u. Konkretno pričam sada o sucima koji su imali direkt sa mnom i sa gospodinom Mamićem. Znači, isti su suci bili u igri."

I dodaje: "Mene se uvijek htjelo prikazati kao nekog groznog kriminalca koji pravi lažne SMS poruke što nije točno".

U razgovoru s reporterkom Anom Malbašom, dotaknuo se i teme svastike na Poljudu kada je istraživao tko je počinitelj i Zdravku Mamiću dostavio dokaze o tome, za što je i novčano nagrađen.

Cijelu priču pogledajte u večerašnjem Provjerenom na Novoj TV u 21:45.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju