Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZARADIO PREKRŠAJNU PRIJAVU

Policija o lažnim vijestima o ubojstvu mlađe žene i otmici djece: "Budite pažljivi u svojim objavama!"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je prošli tjedan širio lažne informacije o ubojstvu mlađe žene na području Čakovca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja grada Varaždina, počinio prekršaj iz članka 16., širenje lažnih vijesti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je PU međimurska. 

Okrivljeni je krajem proteklog tjedna putem društvene mreže širio lažne i izmišljene informacije o ubojstvu mlađe žene na području Čakovca. Tako je objavio video sadržaj u kojem je naveo kako je njeno mrtvo tijelo pronađeno odbačeno u jarku te da događaj nije u medijima pošto policija trenutno provodi istragu.

Policija je provela kriminalističko istraživanje te je utvrđeno kako su navodi okrivljenika lažni i potpuno izmišljeni te je takvom objavom na društvenoj mreži uznemirio javnost.

Protiv okrivljenog 30-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Pročitajte i ovo Sud - 2 slijedi mu i novčana kazna Kažnjen besramni teoretičar zavjere: Obiteljima mora platiti milijunsku odštetu

No, to nije jedini slučaj. Naime, u posljednjih tjedana dana na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko objava u kojim se navodi da na području Čakovca nepoznati muškarac napada žene ili otima djecu. Kako je policija izvijestila sve takve objave pomno su provjerene i pritom nisu potvrđeni navodi iz tih objava te ističu kako nema mjesta zabrinutosti.

"Upućujemo apel građanima da budu pažljivi u svojim objavama, odnosno davanjem netočnih, djelomično točnih i neprovjerenih informacija, mogu nepotrebno uznemiriti javnost", poručila je policija, dodavši da će policija uvijek i trajno poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi pružili sigurnost građanima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LAŽNE VIJESTI Ne vjerujte svemu što vidite: Poplava lažnih videosnimki i dezinformacija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priveli ga Muškarac (60) uporno širio paniku najavljujući nove potrese pa ga policija uhitila i odvela u zatvor

"Ukoliko se dogodi bilo kakav konkretan, sigurnosno značajan događaj o tome treba odmah izvijestiti policiju na broj 192 ili osobno doći u najbližu policijsku postaju, a ne širiti neprovjerene objave putem društvenih mreža", poručili su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene