Ne stišava se bura oko objavljene snimke na kojoj se vide učenici Tehničke škole koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku u Vukovaru i koji nisu ustali na hrvatsku himnu. Policija utvrđuje okolonosti oko objavljivanja snimke, koja je i dalje na službenim stranicama grada Vukovara.

Galerija


Spornom snimkom vukovarskog gradonačelnika i njezinim objavljivanjem, bave se policija i državno odvjetništvo.

"PU vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne videosnimke na službenim stranicama Grada Vukovara", priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske. 

Vezani članci Parodije Josipe Lisac Parodije Josipe Lisac haraju društvenim mrežama, koja vam se izvedba više sviđa? Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 3 Što se štrajkalo – štrajkalo se! Đaci s torbama na leđima jutros se vraćaju u školske klupe

Potvrdio je to i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. "Naravno da djecu se ne treba dovoditi u nekakav politički kontekst, međutim ja ovdje ne bih ničim prejudicirao", rekao je Davor Božinović

Reagirala je i pravobraniteljica za djecu. Iz ureda gradonačelnika potvrdili su da je s njezine adrese mail stigao tek jutros.

"Odmah sam reagirala i zatražila od gradonačelnika Vukovara, uputila mu preporuku da upravo vodeći računa o dobrobiti djece ukloni spornu snimku sa web stranice grada kao i naziv škole", rekla je Helenca Pirnat Dragičević. 

Unatoč tome, snimka je i dalje na službenim stranicama grada Vukovara.

"Svakako se radi o snimci koja nije trebala biti objavljena i kojom se krši pravo djeteta, jer je samom objavom djeteta odnosno optuživanjem, odnosno prozivanjem na određeni način, određene skupine djece, zapravo postoji mogućnost da se njih stavlja u negativni predznak", rekla je pravobraniteljica. 

Hoće li pokrenuti kaznenu prijavu, Pirnat Dragičević ističe kao još nema sve potrebne informacije.

"Ukoliko netko drugi ne podnese kaznenu prijavu i ured pravobraniteljice ima mogućnost podnošenja kaznene prijave"

Ravnatelj vukovarske škole razgovarao je s gradonačelnikom Penavom.

"Ja sam to osudio, sve ono što se desilo na toj utakmici, odnosno neposluh vezano za intoniranje himne mislim da je to jedan minus", rekao je Đorđe Lukić, ravnatelj škole Nikola Tesla.  

Vukovarski gradonačelnik danas nije želio pred kamere.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr