Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inspektor s prstima u pekmezu

Optužen doktor za mito: Pokloni mi rezane kamene ploče i sve će biti OK

Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita
Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Paun Paunovic/Cropix
Aktualno Galerija USKOK podignuo optužnicu protiv policajca i dvoje direktora USKOK podignuo optužnicu protiv policajca i dvoje direktora Foto: Ranko Suvar/Cropix Vjeko Luetić, doktor korupcije - 3 Vjeko Luetić, doktor korupcije - 3 Foto: DNEVNIK.hr Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vjeko Luetić, doktor korupcije - 2 Vjeko Luetić, doktor korupcije - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vjeko Luetić, doktor za mito, optužen zbog primanja mita Galerija 1/5 >>
USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1972., 1953.) i jedne talijanske državljanke (1966.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita.

USKOK optužnicom tereti muškarca da je, u razdoblju od svibnja 2021. do kraja srpnja 2022. godine u Splitu, kao policijski službenik PU splitsko-dalmatinske koji je provodio kriminalističko istraživanje zbog nezakonitosti u poslovanju jednog trgovačkog društva i drugookrivljene direktorice tog društva.

Riječ je o Vjeki Luetiću (USKOK ne navodi imena), bivšem inspektoru Službe za gospodarski kriminal splitske policije koji je poznat i kao doktor za mito. Luetić je, naime, svojedobno doktorirao na temu korupcije.

Luetić je tijekom istraživanja preko trećeokrivljenog direktora i člana uprave tog trgovačkog društva zatražio je od drugookrivljene da mu pokloni rezane kamene ploče kako društvo i ona kao odgovorna osoba društva više ne bi imali problema s policijom koja ih istražuje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Provjerite zalihe HALMED poslao upozorenje: Privremena obustava nekoliko serija lijeka

Time joj je dao na znanje da će za trgovačko društvo i za nju kao odgovornu osobu tog društva ishod kriminalističkog istraživanja biti povoljan.

Na navedeno traženje ona je pristala te je od drugog trgovačkog društva naručila kamen i njegovo rezanje u ploče.

Pročitajte i ovo Dijete je zaprimljeno u osječku bolnicu zbog sumnje na trovanje u Osijeku Dijete se otrovalo u kupaonici, policija istražuje okolnosti

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja maske su pale Putinovi propagandisti jezivim porukama prijete udovici Navaljnog: "Čeka je ista sudbina"

Potom je, prema prethodnom dogovoru, direktor i član uprave organizirao isporuku tri europalete kamenih ploča u vrijednosti od najmanje 2086,56 eura.

Osim toga, inspektor Luetić se s nepoznatim osobama gostio u jednom splitskom restoranu gdje je račun za pojedeno i popijeno iznosio 1877,90 eura. USKOK kaže da je djelatnicima restorana naložio je da račune izdaju na trgovačko društvo u kojem je drugookrivljena direktorica, ali je ona odbila njihovo plaćanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene