Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pritvoru je

Policijski doktor za mito uhićen zbog - primanja mita: "Porekao je počinjenje kaznenog djela"

Aktualno Galerija Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 Vjeko Luetić, doktor korupcije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Skandal doktora za mito, ilustracija - 2 Skandal doktora za mito, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Skandal doktora za mito, ilustracija - 3 Skandal doktora za mito, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Skandal doktora za mito, ilustracija - 1 Skandal doktora za mito, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Vjeko Luetić, doktor korupcije - 2 Galerija 1/7 >>
Policijski doktor za mito uhićen je - ni manje, ni više nego zbog primanja mita. Splitski inspektor iz Službe za gospodarski kriminal, koji je i doktorirao na tu temu, primio je naknadu, a sve okolnosti još su pod istragom.

Građevinski materijal u dvorištu kuće mogao bi biti razlog uhićenja splitskog inspektora. Sumnja se da je primio mito i to u vidu kamena vrijednog nekoliko tisuća eura od građevinske tvrtke Ana Kamen.

"Ne znam, valjda bio neki kamen složen. Što je bilo, ja to ne znam", kazao je susjed Marko Luetić u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Srne Bijuk.

"Ni na kraj pametni mi nije bilo da se to može dogoditi, on je doktor, docent. Žao mi ga je, ne mogu više govoriti, žao mi ga je i gotovo", dodaje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik Vlade Odvojio bi te dvije stvari Reporterka Dnevnika Nove TV pitala Plenkovića o odgovornosti vodećih ljudi HEP-a, pogledajte što joj je odgovorio

Sumnja li se uistinu da je dobio kamen i što je učinio zauzvrat? Odvjetnik splitskog inspektora kaže da u detalje ne može dok traje istraga. Nikakav komentar nije htio dati ni odvjetnik tvrtke Ana Kamen.

"Stavljaju mu se na teret određene stvari, da je dobio naknadu. Vrlo opširno je opisao svoje djelovanje, radnje koje je radio u konkretnom predmetu, mogu samo reći da je porekao da bi počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret", navodi Vinko Ljubičić, odvjetnik Vjeke Luetića.

Djelo je porekao, ali u istrazi za mito se tako našao - doktor za mito i korupciju. Vjeko Luetić dio je Službe za gospodarski kriminal splitske policije, a na temu korupcije je pisao doktorat. Tim povodom, 2016. dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju.

Opisivao sitnu korupciju

Ovako je opisivao sitnu korupciju: "U gospodarstvu najčešće je prisutna u vidu podmićivanja nižih službenika državne ili lokalne vlasti s ciljem ubrzanja ishođenja različitih dozvola, suglasnosti ili slično. Vrijednost mita u pravilu je mala, a kreće se u rasponu od sitnog poklona, kao što su cvijeće, parfemi, čokolada i slično, do novčanog iznosa od nekoliko tisuća kuna".

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena krim-istraga Cure detalji nakon uhićenja: Policija otkrila više o muškarcu koji je prijetio smrću Plenkoviću i članovima Vlade

U četvrtak je predan pritvorskom nadzorniku i prošao je ispitivanje. "U ovom trenutku će se odlučivati vjerojatno, tako pretpostavljam - da li će biti priveden istražnom sucu ili ne", navodi Luetić.

Splitska policija bez izjava, potvrđuju tek kako traje istraga zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kažu - istraga obuhvaća nekoliko osoba, uključujući i jednog njihovog kolegu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene