Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite zalihe

HALMED poslao upozorenje: Privremena obustava nekoliko serija lijeka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
HALMED je poslao upozorenje o privremenoj obustavi lijeka Iberogast oralne kapi - serija DR08202, DR08606 i DR08250. U Hrvatskoj su dostupne druge serije tog lijeka koje nisu zahvaćene obustavom, kao i drugi lijekovi iz iste terapijske skupine.

"Tvrtka Bayer d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina (9 biljnih pripravaka), na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi postupak privremene obustave primjene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog lijeka", poručili su iz HALMED-a. 

Predmetni postupak provodi se temeljem prijave sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije tijekom ispitivanja stabilnosti.

Pročitajte i ovo Donald Trump tijekom intervjua O nuklearnom ratu VIDEO "Svi u ovoj sobi trenutačno su u velikoj opasnosti": Trump opet šokirao gledatelje

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja maske su pale Putinovi propagandisti jezivim porukama prijete udovici Navaljnog: "Čeka je ista sudbina"

Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Nisu zaprimljene sumnje na nuspojave povezane s predmetnim serijama lijeka.

Na hrvatskom tržištu u prometu su dostupne druge serije ovog lijeka koje nisu zahvaćene obustavom, kao i drugi lijekovi iz iste terapijske skupine.

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković i Majda Burić između Orešković i HDZ-a VIDEO Obračun u Saboru: "Mislite li da su branitelji za to ginuli, bando lopovska? I moji su roditelji glasali za HDZ, neka im Bog oprosti"

"Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije", poručuju iz HALMED-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene