Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičena 4 Hrvata

Pogledajte video senzacionalne pljačke dragulja: Glumili da ih zanima izložba, a zapravo krali nakit

Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH)
Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) MUP RH
Aktualno Galerija Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Foto: MUP RH Ukradeni broš (Foto: MUP RH) Ukradeni broš (Foto: MUP RH) Foto: MUP RH +0 Par ukradenih naušnica (Foto: MUP RH) Galerija 1/3 >>
Kolekciju nakita katarskoga šeika Hamada bin Abdullah- al Thanija, koja je ukradena dok je bila izložena u Duždevoj palači, ukrali su pripadnici bande Pink Panther, a 4 osumnjičenika su Hrvati. Procurila je i video snimka krađe.

Lopovi su upali na izložbu "Blaga mogula i maharadža" i ukrali nakit vrijedan više od 3 milijuna eura

Pročitajte i ovo Pljačke u Zagrebu učestale pljačke Zaštitite se: Dobro pripazite na ove stvari ako niste kod kuće za blagdane Slika nije dostupna Srpski državljani Filmska pljačka u Milanu: Pljačkaše odala jedna riječ

Osumnjičenici su i četvorica Hrvata, a dovodi ih se u vezu s krađama diljem svijeta. Pljačke za koje se sumnja da su u njima sudjelovali bile su u Londonu, Las Vegasu, Hong Kongu, Honoluluu i Švicarskoj, a svaka je bila nekoliko milijuna eura teška. 

Nisu skrivali lica tijekom pljačke

Talijanski mediji pišu kako su inicijalno lopovi glumili da ih zanima izložba, a onda su se dali u akciju i unatoč kamerama koje su bile postavljene na svakom uglu, ukrali neprocjenjivi nakit. 

Pretpostavlja se da su pljačkaši imali pomoć žene koja je radnica u Duždevoj palači gdje je izložba bila organizirana. Ona im je pomogla ostavivši otvorena vratašca staklene izložbene kutije u kojoj je bio skupocjeni nakit. 

Carinska je vrijednost ukradenih predmeta oko 33 tisuće eura, ali na komercijalno razini doseže preko 3 milijuna eura, prenosi Corriere del Veneto. 

Trenutna je pretpostvka da su lopovi odmah nakon krađe u prostoru palače ukradene stvari proslijeđene trećem pomagaču. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene