Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kradu milijune po izložbama

Uhićeni pljačkaši dragulja iz Duždeve palače vrijednih više od tri milijuna dolara, među njima i četvero Hrvata

Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH)
Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) MUP RH
Aktualno Galerija Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Foto: MUP RH Par ukradenih naušnica (Foto: MUP RH) Par ukradenih naušnica (Foto: MUP RH) Foto: MUP RH +0 Ukradeni broš (Foto: MUP RH) Galerija 1/3 >>
Hrvatska je policija, u suradnji s talijanskom policijom, uhitila četvoricu hrvatskih državljana osumnjičenih za krađu nakita milijunske vrijednosti koji je ukraden u siječnju ove godine, iz Duždeve palače.

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina vrijedne više od 2 milijuna dolara

Pročitajte i ovo Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Na izlet u Veneciju uz ulaznicu Na izlet uz ulaznicu: Je li Venecija pronašla rješenje za previše turista? Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere

Osumnjičeno je četvero hrvatskih državljana, u dobi od 60, 43 i 48 godina. Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Veneciji, na izložbi pod nazivom "Blaga mogula i maharadža". 

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave istarske temeljem europskih uhidbenih naloga.

Jedan od uhićenih se dovodi u vezu s nekoliko krađa dragulja u različitim državama Europe. Navodno je djelovao pod lažnim identitetima u sklopu kriminalne organizacije PINK PANTHER te je za njime raspisano više međunarodnih potraga. 

Jedna od tjeralica ga tereti za krađu nakita u vrijednosti od osam milijuna švicarskih franaka u ožujku 2011. godine u Švicarskoj. I ta je krađa počinje za vrijeme izložbe.

U sklopu iste akcije danas je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Republike Srbije, također temeljem europskog uhidbenog naloga.

Kriminalističko istraživanje se je u tijeku, javljaju iz MUP-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene