Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperatura će još rasti

Pogledajte kako smo se 'pržili' na +35! Idućih dana bit će još toplije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplinski val zahvatio je Hrvatsku. Temperature su skočile iznad 35 stupnjeva, a očekuje se da će idućih dana rasti i više. Kako su se 'pržili' i hladili diljem Hrvatske pogledajte u prilogu.

Asfalt se zažario u svim dijelovima Hrvatske. Najtoplije jutro dočekao je Dubrovnik s vrućih 28. Osvježenje je ponudilo more sa samo nekoliko stupnjeva manje. A more je privuklo i Splićane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

>> Od ranog jutra svugdje iznad 20 stupnjeva: Danas ćemo se 'pržiti' i na visokih 35!

Ljeto počinje u punom smislu riječi, stoga su mnogi građani diljem Hrvatske osvježenje potražili u moru, bazenima, rijekama, jezerima... Osvježenje je malotko odbio.

'Ovakve temperature zadržat će se cijeli ovaj tjedan, ponegdje u Slavoniji bi čak moglo biti još toplije. Idućih dana očekujemo temperature i do 36 stupnjeva', najavio je meteorolog Darijo Brzoja.

Ministarstvo zdravlja savjetuje:

Izbjegavajte naporan fizički rad
Rashladite tijelo tuširanjem, laganom odjećom
Pijte dovoljno tekućine i izbjegavajte alkohol i napitke s previše kofeina.

'UV indeks na koji uvijek upozoravamo je vrlo visok. To znači da bi svakako u razdoblju 12-16 sati bilo dobro klonuti se izravnog sunčeva zračenja', napominje Brzoja.

Od najmlađih do najstarijih - ljetne temperature izmamile su osmijehe. Suncu se raduju i seljac - sijeno će biti suho.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene