Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer se uzrujako zbog pitanja oko negodovanja u HEP-u.


U ponoć istječe HEP-ov natječaj za nabavu plina za ovu i sljedeću godinu. O nabavnoj cijeni ovisi hoće li i koliko HEP izgubiti na zaradi zbog vladine odluke o cijeni plina.

Vezani članci Žarko Tušek i Andrija Jarak - 4 HDZ-ov Žarko Tušek o aktualnoj aferi: "HDZ na svakoj razini odbacuje bilo kakvu stranačku i političku odgovornost" Andrej Plenković Plenković žestoko po Milanoviću: "Bilo bi mu bolje da poštuje Dan državnosti nego da izmišlja razne konstrukcije"

Kako doznajemo na natječaju je prošla INA s kojom uprava HEP-a vodi pregovore o cijeni. U medijima su se pojavile neslužbene informacije kako su u HEP-u nezadovoljni Vladinom odlukom jer će im uzrokovati 300 milijuna kuna gubitka. Pitanje našeg novinara o negodovanju HEP-a prilično je uzrujalo premijera Plenkovića.

''Ne komentiram špekulacije. Ono što je meni bilo bitno je da cijena plina za građane ostane ista od travnja, to će i ostati'', rekao je premijer o ovoj temi, a kako je izgledao trenutak u kojem se uzrujao pogledajte u priloženom videu.