Četvero Talijana doživjelo je havariju na moru kod Premature, a upomoć im je priskočila domaća ronilačka ekipa, koja se vraćala s ronjenja.


Talijanska jedrilica prevrnula se naopačke, a Talijane su slučajni spasioci zatekli kako sjene i čekaju pomoć na prevrnutom trupu jedrilice. Brzo su naši ronioci okrenuli brod i pohitali im upomoć.

Vezani članci Jezero Jarun, ilustracija Tragedija na Jarunu: Plivao u Velikom jezeru pa nestao ispod površine Ploilvo za potragu vrijedno 420 tisuća kuna Dalmacija dobila plovilo za potrage, vrijedno više od 400 tisuća kuna: "Iskustvo je neopisivo. S ovim na intervenciju za koju nam je prije trebalo dva sata stižemo za 25-30 minuta"

>> Pogledajte snimku spašavanja medvjedice iz bunara u Gorskom kotaru!

'Vraćali smo se brodom s ronjenja, tako da su na brodu bili ronioci, bili smo jedini brod na moru i slučajno ih je uočio kapetan broda, te okrenuo brod prema njima', ispričao nam je čitatelj, koji je snimio akciju spašavanja i poslao nam je na moj.report@novatv.hr.

'Danas oko 12 sati, zaglavilo im se glavno jedro, nisu ga mogli spustiti, pa ih je vjetar koji se naglo dignuo okrenuo.Njihov 15 metarski jarbol s jedrom je završio u moru, te je tegljenje broda bilo nemoguće zbog čega je brod ostavljen na pozciji na kojoj se okrenuo, a ljudi spašeni', pojasnio je naš čitatelj.

Kako je izgledalo spašavanje, možete pogledati u video snimci.

Ukoliko i vi snimite posljedice nevremena pošaljite nam materijal na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.