Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković domaćin gala večere

Događaj na visokoj razini u hrvatskom turističkom biseru, stigli visoki uzvanici: "Svjetski poredak je destabiliziran"

Aktualno Galerija Dubrovnik Forum Dubrovnik Forum Foto: DNEVNIK.hr Danijela Demarin Hasanović, reporterka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Dubrovnik Forum - 3 Dubrovnik Forum - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Dubrovnik Forum - 4 Dubrovnik Forum - 4 Foto: Dnevnik Nove TV +2 Dubrovnik Forum - 1 Galerija 1/7 >>
U petak je započeo 17. po redu Dubrovnik Forum gdje su se okupili brojni domaći i strani političari. Detalje je saznala reporterka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović.

Počeo je 17. po redu Dubrovnik Forum. Okupili su se brojni uzvanici iz Hrvatske i svijeta, a jedna od glavnih tema je nailaženje rješenja za izazovno doba u kojemu se svijet globalno nalazi. Stigli su ovdje hrvatski političari, veleposlanici, ali i ministri iz Albanije, Armenije, Bosne i Hercegovine. Detalje je doznala reporterka Dnevnika Nove TV Danijela Demarin Hasanović.

Forum su posjetili i zastupnici iz Europskog parlamenta, a bit će govora i o nizu tema iz Bruxellesa. Forum ove godine traje dva dana, a u petak se održao niz panela. Središnja su tema sukobi u pojedinim državama koji imaju odjek u cijelom svijetu. 

Desetci tisuća turista trenutačno su u gradu, no događaj na visokoj razini nije im poremetio odmor.

"Nisam primijetio nikakvu gužvu, sve je dosta dobro, stigao sam prilično brzo, trebalo mi je samo 20 minuta s aerodroma", rekao je Terry iz Australije.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u svojem je pozdravnom govoru ukazao na to kako je svjetski poredak destabiliziran.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović, reporterka Dnevnika Nove TV Ima nezadovoljnih Ivana Petrović iz Bruxellesa: "Europski pučani najveći su gubitnici, jedan kandidat bio bi odličan izbor, ali..."

"Zapravo bismo se svi trebali okrenuti multilateralizmu, poštivanju međunarodnog prava i svih onih vrijednosti na kojima počiva moderni svjetski poredak koji je utemeljen na međunarodnom pravu", rekao je ministar vanjskih i europskih poslova.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je kako se zbog svih događaja opravdano zapitati hoćemo li uništiti svijet u kojem živimo.

"Sudaraju se danas demokratski poretci, sudaraju se oni koji su zagovornici mira, demokracije i višestranačja s onima koji predstavljaju totalitarne nedemokratske režime", rekao je Jandroković.

U petak će se održati i gala večera čiji je domaćin predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a on će se sudionicima Foruma službeno obratiti u subotu ujutro prije početka radnog dijela ove konferencije. 

Pročitajte i ovo KBC Zagreb "Ne diramo civile" Proruski hakeri objavili da nemaju veze s napadom na Rebro pa brutalno spustili Plenkovićevoj Vladi: "Ne mogu zaštititi, ali pronalaze novac..."

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene