Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo ispitivanje uhićenih iz HFP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saslušanje šestorice osumnjičenih za primanje mita u Hrvatskom privatizacijskom fondu počelo je oko 10 sati u Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu.

'Istražni sudac Boris Ivančić saslušava osumnjičene odvojeno, jednog po jednog', rekao je glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'Maestro': Gotovcu ponovno produljen pritvor Slika nije dostupna UO HFP-a prihvatio smjenu direktora Mungosa i odobrio pozajmicu za plaće

Osumnjičeni su jutros u 6 sati zaprimljeni na Sud, kad su im uzeti podaci. Devčić kaže da je teško procijeniti do kad će trajati saslušanje - ako budu iznosili obrane, moglo bi potrajati čitav dan.

Osumnjičeni za korupciju u privatizaciji uhićeni su u subotu u
akciji 'Maestro', nakon godine dana tajnog praćenja i rada prikrivenih istražitelja. Među uhićenima su i tri potpredsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju. Jedan osumnjičenik još je u bijegu.

>> 'Ako su zakazali ministri, moraju van iz Vlade'

>> Lovrin nije znala ništa, uhićenici noće u zatvoru 

>> Sanader: 'Zaslužili smo čestitke, a ne prozivanja' 

>> HNS traži izglasavanje nepovjerenja Vladi i Saboru 

>> Zbog korupcije uhićena tri potpredsjednika Fonda za privatizaciju

>> Sanader: Ukida se Hrvatski fond za privatizaciju 

Združenu akciju 'Maestro' proveli su djelatnici policije, USKOK-a i Državnog odvjetništva, uz pomoć Sigurnosno obavještajne agencije. Samo su prikriveni istražitelji osumnjičenima isplatili oko milijun eura mita, tvrde čelnici policije, državnog odvjetništva i USKOK-a. Oni uhićene sumnjiče da su u korupcijskom lancu, među ostalim, sami na burzi kreirali uvjete pod kojima su kasnije kupovali dionice te radili malverzacije s državnim nekretninama koje su Fondu dane na raspolaganje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene