Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela gradnja prvog privatnog rodilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sjevernom dijelu Zagreba ili točnije u blizini bolnice Sveti Duh, najkasnije za godinu i pol, moglo bi se otvoriti prvo privatno rodilište u Hrvatskoj.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, ginekolog prof. dr. Mario Podobnik, koji je dugo godina radio kao ginekolog u KB-u Merkur, odlučio se za privatni biznis.

Na više od 2000 četvornih metara uz ginekološku polikliniku dr. Podobnik, koji ne želi govoriti o detaljima te pozamašne investicije, gradit će se i rodilište, operacijske dvorane te stacionar za pacijentice. Za ovaj projekt dr. Podobnik je dobio potporu čelništva Grada Zagreba, a početni radovi su u tijeku. 

Projekt ovog medicinskog centra predviđa nekoliko povezanih zgrada jer prema urbanističkom planu u tom dijelu Zagreba zabranjena je gradnje kuća većih od 600 četvornih metra.

Prema nekim procjenama, projekt je vrijedan više milijuna eura. Osim dr. Podobnika, u ginekološkom centru vjerojatno će raditi i članovi njegove obitelji, liječnici po struci.

S obzirom na nezadovoljstvo dijela ginekologa radnom atmosferom u zagrebačkim bolnicama u kojima su zaposleni, dr. Podobnik vjerojatno neće imati većih problema s popunjavanje radnih mjesta, tim više što bi im i primanja trebala biti veća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene