Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Premijer Andrej Plenković izjavio je, vezano uz smjene savjetnika u Uredu predsjednice Republike, da su odnosi s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović jako dobri.


"Odnosi su jako dobri", kratko je poručio Plenković novinarima nakon potpisivanja ugovora za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića, upitan hoće li novi savjetnici predsjednice Republike donijeti i bolje odnose s njim.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Zašto Grabar-Kitarović, a ne Miroslav Škoro? "Ljudi dobro vide, razumiju sve“ Zoran Milanović (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Milanović o predsjednici: "Nema karaktera i sramoti nas po svijetu. Ne pjevam po skupovima jer nemam glasa"

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na isto je pitanje rekao kako su odnosi s predsjednicom Republike i do sada bili dobri, a bit će i bolji u budućnosti. Dodao je kako Grabar-Kitarović sama bira svoje savjetnike te je, na novinarski upit, negirao da je HDZ utjecao na te smjene.

 

Tolušić je komentirao i aferu SMS. Prema posljednjim informacijama djelatnica Ministarstva poljoprivrede koja se povezivala s Blažom Curićem i aferom koja još uvijek potresa politički vrh, ispitana je u USKOK-u. Ona je, navodno, kupila jednu od SIM kartica koje je Curić koristio.

Ministar Tolušić rekao je i kako ona više nije zaposlenica Ministarstva, a na pitanje je li dobila otkaz inzistirao je na odgovoru: "Raskinut je ugovor." (Hina)