Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bablje ljeto

Plaže pune kao usred ljeta, a toplo vrijeme se nastavlja cijeli idući tjedan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi jesenski dani na Jadranu sličniji su špici sezone.

Pune plaže, hoteli i kampovi. Na otoku Krku je trenutačno šezdesetak tisuća gostiju više nego prošle godine, a ukoliko vrijeme posluži ta bi se brojka mogla i povećati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Turisti u Veneciji Smanjit će gužve? Ovo je prvi grad u svijetu koji turistima naplaćuje ulaz: Pogledajte kolike su kazne za švercere

Lijepo vrijeme je produžio sezonu i na plaži u Baškoj je gotovo kao u špici sezone. Vrijeme ide na ruku i sezoncima koji nisu vjerovali da će krajem rujna raditi, a kamoli imati pune ruke posla. S deset posto više gostiju otok Krk oborio je sve rekorde u sezoni. Takav se trend nastavlja i sada je gotovo nemoguće naći slobodnu hotelsku sobu. Ista je slika i u Dalmaciji.

A dobri potrošači su i kamperi kojih je u krčkim kampovima nekoliko tisuća što i nije uobičajeno za kraj rujna. I tako će biti do prvih jesenskih kiša - kojih za sada nema na vidiku pa bi turističke brojke s Krka mogle premašiti sva očekivanja.

Meteorolozi najavljuju da će slične temperature potrajati i cijeli idući tjedan. Temperatura mora bit će uglavnom 23 ili 24 stupnja, samo na jugu i 25, idealno za kupanje. Na kopnu će se zadržati pretežno sunčano i ugodno toplo. Jutra će biti svježa, a danju će biti oko 24 do 25 stupnjeva, a u Dalmaciji moguće i do 29 stupnjeva. Ljeto je doguralo i do listopada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene