Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muke oko nekretnina na Markovom trgu

I zastupnici jedva nađu stan za najam u Zagrebu: Naknada koju im plaćaju porezni obveznici ekspresno povećana, pogledajte na koliko!

Aktualno Galerija Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista Foto: DNEVNIK.hr Vesna Vučemilović Vesna Vučemilović Foto: DNEVNIK.hr Muke oko nekretnina - 1 Muke oko nekretnina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Muke oko nekretnina - 2 Muke oko nekretnina - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Muke oko nekretnina - 3 Galerija 1/6 >>
Rastuće cijene najma stanova u Zagrebu omogućile su saborskim zastupnicima povećanje naknade za smještaj s 330 na 650 eura.

Muke oko nekretnina su stigle i do Markova trga, gdje zastupnici imaju problema s najmom stanova. Stan u Zagrebu do 350 eura je nemoguća misija, a to su osjetili i saborski zastupnici čiju najamninu plaća sabor. Stanarina koju su do sada porezni obveznici pokrivali nije u skladu s tržištem. 

"Vlasnik stana je najavio da će tu cijenu podizati. Ja ću platiti razliku jer u ovom trenutku tražiti neki novi stan nakon četiri godine je jako teško, pogotovo ovdje u Zagrebu, ali činjenica je da s 350 - 360 eura je nemoguće nešto naći", izjavio je Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

Pročitajte i ovo Što s Dekanićem? - 5 Posebna pravila Stižu prve reakcije iz HDZ-a na novu Dekanićevu nesreću: Jedno pitanje nisu mogli izbjeći

Zastupnika s istim problemom je bilo sve više pa će naknade od sljedećeg mjeseca ipak rasti s 330 na 650 eura.

Pero Ćosić, iz Odbora za izbor, imenovanje i upravne poslove poručuje da je odluka po pitanju iznosa zadnji put mijenjana 2003. godine te da su cijene u proteklih 20 godina iznimno narasle, a zastupnici nisu mogli pronaći adekvatne stanove. "Nadam se da će se to sada smiriti i da ćemo imati svoj krov nad glavom dok smo ovjde u Zagrebu", rekla je saborska zastupnica Vesna Vučemilović.

Pročitajte i ovo Vruća i sparna subota pred nama Vremenska prognoza U subotu i dalje vruće i sparno, na kopnu izgledno nevrijeme: Detalje otkriva Nikola Vikić-Topić

Pravo na plaćanje smještaja imaju svi zastupnici čije je prebivalište udaljeno najmanje 50 kilometara od Zagreba. Dio ih je smješten u državne stanove, poput novoizabrane zastupnice iz Pule, Dušice Radojčić koja kaže da je riječ o stanu od 36 kvadrata.

Više pogledajte u prilogu novinarke Dnevnika Nove TV Petre Buljan.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene