Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna pravila

Stižu prve reakcije iz HDZ-a na novu Dekanićevu nesreću: Jedno pitanje nisu mogli izbjeći

Aktualno Galerija Što s Dekanićem? - 1 Što s Dekanićem? - 1 Foto: DNEVNIK.hr Što s Dekanićem? - 2 Što s Dekanićem? - 2 Foto: DNEVNIK.hr Što s Dekanićem? - 3 Što s Dekanićem? - 3 Foto: DNEVNIK.hr Što s Dekanićem? - 4 Što s Dekanićem? - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Što s Dekanićem? - 5 Galerija 1/5 >>
Stižu prve reakcije iz HDZ-a o novoj nesreći u alkoholiziranom stanju, sada već bivšeg župana Dekanića. Misle li da je stranka trebala ranije povući drastičnije mjere provjerio je za Dnevnik Nove TV Hrvoje Krešić.

Nije to bio županu prvi put, ali nije ni stranci bila prva prilika da ga dovede u red. Iako su mu nakon prve nesreće izrečene određene mjere, Dekanić je ostao član.

"Mi smo demokratska stranka, u demokratskoj stranci postoje pravila postupanja. To postupanje je trenutno na županijskom odboru i to na takav način treba rješavati, a ne da iz Zagreba potpredsjednik ili predsjednik HDZ-a nazove u Vukovarsko-srijemsku županiju i kaže 'e napravi to tako i tako'", smatra potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Bivši vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić Podnosi ostavku Župan Dekanić podnio neopozivu ostavku: "Nisam kriv za nesreću, ali...."

Upravo je to bilo ono što je jučer napravio Andrej Plenković, a HDZ o tome priopćenjem obavijestio javnost:

"S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana", stoji u priopćenju stranke.

Vrijede li onda u HDZ-u jedna pravila za javne dužnosti, a druga za odnose unutar stranke, pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene